donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 231
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 231

EEN OVERZICHT VAN DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK UIT TENERIFE IN HET NEDERLANDS. DE ARTIKELS ZIJN NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVATTEN DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES WORDT VERWOORD.

** De termietenplaag in Tacoronte lijkt een eeuwigdurende soap te worden omdat bij de insecten met de naam ‘Reticulitermes flavipes’ in deze periode van het jaar de gevleugelde fase begint en ze zich daardoor gemakkelijker kunnen verplaatsen om nieuwe kolonies te vormen; hierdoor kunnen de gevleugelde termieten zich gemakkelijk 150 tot 400 meter verplaatsen en op deze manier ontsnappen aan de insectenbestrijding.

** Na de zoveelste sluiting van een strand door de E. Colibacterie hebben de gemeentes Arona en Adeje de koppen bij elkaar gestoken en een oplossing geëist van de eilandregering; de Barranco de Troya was eerder reeds een bron van vervuiling waarvan de stranden Troya 1 en 2 het slachtoffer waren en daarom gaat de overheid nu op zoek naar de vervuiler die toiletafval blijft lozen in de ravijn.

** Het gemeentebestuur van La Laguna presenteerde de eerste fase van het project van de realisatie van een netwerk van fietspaden in de gemeente en hoopt daarbij in te zetten op een verbetering van de mobiliteit; elke kilometer fietspad kost ongeveer 180.000 euro en er zal in eerste instantie 20 kilometer fietsweg aangelegd worden, bidirectioneel en 2,5 meter breed, wat een investering van ongeveer 3.600.000 euro met zich zal meebrengen.

** De haven van Granadilla ontving op vrijdag 20 september voor het eerst de Portugese tanker Madi, die 30 ton propaangas aan boord had van het 74,94 meter lange en 14,2 meter brede schip; door het ontbreken van de geplande hervergassingsinstallie in de haven duurde het lossen van het gas ongeveer 16 uur en dit bleek sneller te gaan dan een vorige levering uitgevoerd door een kleiner gasschip, die toen ook het gas aan DISA leverde.

** Het fregat ARA Libertad, het schoolschip van de Argentijnse marine, is de voorbije week aangemeerd in de haven van Santa Cruz na het vertrek in Buenos Aires en een tussentop in Salvador de Bahia (Brazilië); het fregat heeft 283 mensen aan boord waarvan 47 leerling-matrozen van de Argentijnse marineschool en 13 vrouwen in opleiding voor het officierenkader.

** De voorzitter van de eilandregering, Pedro Martín, heeft 30 nieuwe bussen, waaronder 3 hybridemodellen die voor een belangrijke vermindering van CO2-uitstoot zorgen, voorgesteld aan Titsa; dit is de eerste fase (8,3 miljoen euro) van een investeringsproject van totaal 17 miljoen euro die eind dit jaar moet voltrokken zijn en zo de busvloot van 74 nieuwe bussen zal voorzien.

** Een bus- en tramkaartje zal vanaf volgend jaar goedkoper worden aangeboden om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken; beleidsmakers zijn bezig met onderzoek naar kostenbesparende maatregelen om dit mogelijk te maken zonder dat er verlieskosten optreden voor de uitbater Titsa.

** Juan Luis Hernandez is hotelier en betrokken bij een nieuwe campagne met de naam Movimiento del Pueblo waarin onomwonden gesteld wordt dat all-inclusive-hotels schadelijk zijn voor de detailhandel; het voortbestaan van kleine bedrijven is afhankelijk van het toerisme daar deze sector zorgt voor ruim 80% van de economische omzet, en omdat de economie wat in elkaar zakt vraagt men aan de toeristen om niet deel te nemen aan de allesomvattende hotelformule.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img