maandag, juli 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 230
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 230

EEN OVERZICHT VAN DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK UIT TENERIFE IN HET NEDERLANDS. DE ARTIKELS ZIJN NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVATTEN DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES WORDT VERWOORD.

** Overal op Tenerife worden er grote inspanningen geleverd om het rioleringsstelsel en alle afwateringen aan te sluiten op nieuwe en nog te bouwen waterzuiveringsstations; de gemeenteraad van Granadilla de Abona legt momenteel de laatste hand aan het opstellen van het project voor het rioolgemaal in de omgeving van Casablanca waarmee een investering van meer dan 140.000 euro is gemoeid.

** De handelaars van Los Cristianos vrezen dat het plan van Los Tarajales niet wordt uitgevoerd zoals het werd voorgesteld tijdens hun ontmoeting met burgemeester van Arona, José Julián Mena; het plan is van vitaal belang voor de handel en wandel in aan dit strand dat gelegen is ter hoogte van de haven van Los Cristianos en moet voorzien in een uitgebreide rehabilitatie van de promenade en van het strand waar nu verval en leegstand opduikt.

** Er heerst een overlast door een echte duivenplaag in de hoofdstad Santa Cruz en daarom herinnert het gemeentebestuur eraan dat het voederen van dieren op de openbare weg verboden is en ook beboet wordt; de gemeentelijke overheid meldde ook dat er in de maand augustus 729 duiven werden gevangen in het kader van het programma ‘Ongediertebestrijding in de stad’.

** Het voortbestaan van het postkantoor in El Puertito (Güímar) zal afhangen van hoe snel de huur van het gebouw betaald wordt door de gemeente die het gebouw reeds huurt sinds 1995 voor ongeveer € 300 per maand; Correos heeft alvast gemeld dat zij het postkantoor zullen sluiten als de gemeenteraad de huur niet meer betaalt.

** De eilandregering wijst twee miljoen euro toe aan waterbouwkundige werken op Tenerife en wordt op deze manier belast met de uitvoering van de projecten die vóór 30 juni 2022 moeten zijn afgerond; door middel van deze overeenkomst verplicht de eilandcorporatie zich ertoe de technische projecten voor deze werken voor te bereiden en goed te keuren, alsmede de acties te gunnen en uit te voeren, terwijl de overheid zich ertoe verbindt de overeengekomen middelen bij te dragen.

** De technische eisen die geformuleerd worden in een studie in opdracht van de eilandregering aan Gesplan, die het mobiliteitssysteem op en rond de Teide moet verduidelijken, moeten praktisch en juridisch haalbaar zijn; zo wordt er gewag gemaakt van een controle op het aantal voertuigen die het Parque Natural del Teide binnenrijdt en of het mogelijk is om een eigen sleepdienst op te richten.

** De plenaire vergadering van de gemeenteraad van Vilaflor stemde unaniem in met het verzoek van de eilandregering om een gebouw op te trekken waarin een eenheid van de Guardia Civíl zal kunnen huizen; Vilaflor heeft slechts twee lokale politieagenten en is de geografische toegangspoort naar de Teide waar jaarlijks twee miljoen mensen met de auto voorbijkomen.

** De nationalistische groep Coalición Canaria-PNC die deel uitmaakt van de eilandregering, wil samen met AENA, de uitbater van beide luchthavens op Tenerife, een noodplan opstellen om de gevolgen van de Brexit op te vangen; dit plan zou voorkomen dat de eerste weken na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie een verstoring van het Britse reisverkeer met zich meebrengen en dit moet er mede voor zorgen dat de Britse markt verbonden blijft met Tenerife.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP