donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 229
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 229

EEN OVERZICHT VAN DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK UIT TENERIFE IN HET NEDERLANDS. DE ARTIKELS ZIJN NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVATTEN DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES WORDT VERWOORD.

** Een slordige zestigduizend mensen hebben deelgenomen aan de pelgrimstocht La Bajada de la Virgen in Güímar die als de oudste bedevaart (romería) van de Canarische Eilanden wordt beschouwd: om zeven uur ’s morgens verliet de Maagd het kerkje San Pedro op 278 meter hoogte en kwam bijna vijf uur later aan in het schuiloord ‘Ermita de El Socorro’, waarna een gigantisch groot feest, voor jong en oud, op gang werd geschoten.

** Vier jaar geleden, op 24 augustus 2015, werd de gemeentegrens op het industrieterrein tussen Arafo en Güímar duidelijk en fysiek aangebracht door een blauwe ononderbroken lijn omdat de gemeentebesturen niet tot een vergelijk kwamen inzake onderhoud en reiniging van deze zone; burgemeesters Airam Puerta en Juan Ramon Martin maken nu een einde aan deze fictieve barrière en starten met een verse lei waarin respect en overeenkomst centraal staan.

** De ondergrondse plaag waarvoor de termiet Reticulitermes flavipes verantwoordelijk is zaait reeds maanden onrust in La Orotava en is voorlopig niet in te dijken; nadat er nu ook in La Laguna enkele termietenconcentraties zijn waargenomen wordt het zo erg dat het gemeentebestuur een noodprocedure start om er de grootte en de intensiteit van de termietenplaag in Valle de Guerra in kaart te brengen.

** De vierde editie van het zomercarnaval in Puerto de la Cruz gaat van start op 12 september en duurt tot 15 september; deze nieuwe versie nul-punt-nul streeft ernaar om de stad een volwaardige toeristische trekpleister aan te bieden nadat de kwaliteit en het aanbod van het zomercarnaval van de voorbije jaren op een laag pitje stonden.

** De Canarische botanische tuinen sluiten zich aan bij de strijd tegen klimaatverandering omdat dit een wereldwijde uitdaging is die geen grenzen kent en omdat alle actoren die betrokken zijn bij de verdediging van de wereldwijde biodiversiteit daaraan moeten deelnemen; voor de archipel betekent dit de deelname van Aclimatación de la Orotava, Pirámides de Güímar, Viera y Clavijo in Las Palmas en het Oasis Park in Fuerteventura.

** Het National Geografisch Instituut (IGN) heeft begin september 2019, op een uur tijd, 13 aardbevinkjes geregistreerd ten westen van Vilaflor op een diepte tussen 2 en 5 kilometer en met een kracht tussen 0,2 en 1,7 op de schaal van Richter; het IGN stelt in haar rapport dat er in het gebied rond Vilaflor in de afgelopen maanden 79 aardbevingen hebben plaatsgevonden met een magnitude tussen 0,1 en 2,4 op de schaal van Richter.

** Omwille van de veranderende klimatologische omstandigheden, de droogte en het toegenomen toerisme in de natuurgebieden, breidt de eilandregering het bosbrandseizoen uit dat normaal loopt van 15 juni tot 15 oktober; de brandbestrijdingsdispositieven blijven geactiveerd tot 8 november, de beschikbaarheid van de helikopter werd verlengd tot 20 november en van de 293 manschappen die tijdens de zomer worden ingezet blijven er 119 actief.

** De eilandregering neemt maatregelen nadat Ryanair heeft aangekondigd haar basis op Tenerife te gaan ontmantelen en onderhandelt met een aantal vliegtuigmaatschappijen om nieuwe vliegroutes te creëren; Jet2 zal alvast zijn capaciteit verhogen van en naar Belfast, terwijl Wizz Air reeds heeft bevestigd een nieuwe luchtverbinding met Warschau te zullen realiseren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

TENERIFE VOOR KINDEREN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

CANARISCHE BANAANTJES

SPAANSE WOORDEN

spot_img