maandag, april 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 228
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 228

EEN OVERZICHT VAN DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK UIT TENERIFE IN HET NEDERLANDS. DE ARTIKELS ZIJN NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVATTEN DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES WORDT VERWOORD.

** De haven van Los Cristianos zal dit weekend meer dan 34.000 passagiers en 7.000 voertuigen, waaronder 250 vrachtwagens, over de vloer krijgen bij 42 overvaarten; het wisselweekend zorgt er steeds voor dat de haven van Los Cristianos op volle toeren draait door de rederijen Fred Olsen en Armas en daarom zet de havenpolitie het dubbel aantal agenten in.

** De Britse krant The Guardian heeft in haar speciale reistips een lijst gepubliceerd met de tien beste markten ter wereld waarin de Mercado Nuestra Señora de África in Santa Cruz, in de volksmond bekend als La Recova, samen met de Mercado Central de Atarazanas (Málaga), Pike Place Market (Seattle, USA) en de nachtmarkt van Fang in het noorden van Thailand bij de besten behoren; het prachtige gebouw in Santa Cruz en de kleur en de verscheidenheid van de producten deden de balans doorwegen.

** Het nieuwe gemeentebestuur van Arico wil een halt toeroepen aan het illegale kampeergedrag langs de 20 kilometer lange kustlijn van de gemeente; vooral het gebied dat zich uitstrekt tussen Abades en Punta de Abona en door minderjarigen wordt bezet om illegale drugsfeiten te plegen en dit te combineren met wild feestgedrag, werd ontruimd van alle tuig dat als onderdak kon gebruikt worden.

** De ondergrondse termieten Reticulitermes Reticulitermes flavipes die sommige regio’s in de omgeving van Tacoronto teisteren blijven de experts verrassen met hun eetgedrag; door een intensieve maandenlange bestrijding dacht iedereen dat de plaag was uitgeroeid, maar nu komt men tot de constatering dat de insectenfamilies zich verplaatsen naar boomgaarden en zich tegoed doen aan perziken en peren.

** De gemeenten Adeje en Arona waarschuwen dat de Barranco de Troya reeds jaren het onderwerp is van illegale lozingen en dat de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de ravijnen bij het Consejo Insular de Aguas ligt; de toeristen van de hotels in de buurt klagen reeds langer van overdreven veel muggen en van de aanwezigheid van ratten in de buurt van de Barranco die midden in het toeristische hart van Playa de Las Americas ligt.

** Milieuagenten van het Teno Rural Park hebben in hun officiële Twitteraccount gepubliceerd dat verschillende mensen ’tonguitas’ van stenen in het beschermde natuurgebied aan het ontmantelen waren met de goede bedoeling het landschap te beschermen; Tagoras zijn namelijk geen tonguitas (steenmannetjes of terpenheuvels) maar bouwwerken die de wind afschermen en daarom een belangrijke etnografische waarde hebben en toegevoegd werden tot het cultureel erfgoed van het Parque Natural.

** Iedereen die playa Las Teresitas heeft gefotografeerd vanaf de mirador weet dat deze plek een prachtig uitzicht biedt op het goudgele strand, op San Andrés en op een deel van de zuidelijke haven van Santa Cruz; wat er van deze plek zal geworden is onduidelijk, de eigenaars van de oude ‘piconera’ hebben een vergunning aangevraagd voor de afbraak van de nog bestaande gebouwen maar hebben tot nog toe geen toelating ontvangen.

** Het oceaanwater rond het hotel Médano is de afgelopen dagen een trekpleister geworden voor duizenden bezoekers aan het zandstrand van Granadilla de Abona door de aanwezigheid van vier kleine haaien (Galeorhinus galeus) van bijna een halve meter lang; de ruwe haai, ook wel Australische haai of steenhaai genoemd, stoort zich helemaal niet aan de talrijke toeristen en het viertal zwemt dan ook onvermoeid rond in het ondiepe water, tot groot jolijt van de vele strandgangers.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WAT DOEN WE MORGEN…?

FEESTDAGEN 2019

spot_img