zondag, april 21, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 227
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 227

EEN OVERZICHT VAN DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK UIT TENERIFE IN HET NEDERLANDS. DE ARTIKELS ZIJN NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVATTEN DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES WORDT VERWOORD.

** Het minimaliseren van de impact van het verkeer in de hoofdstad is een van de doelstellingen van het actieplan tegen geluidshinder dat door de gemeenteraad van Santa Cruz is goedgekeurd; een andere doelstelling is het bevorderen van openbare ruimten met een rustige en aangename sfeer en deze locatie te beschermen tegen lawaai.

** Het strand van Las Galletas is een tijdlang gesloten geweest voor baders en zwemmers omdat het water was gecontamineerd; het verbod op het baden kwam er nadat het resultaat van de geanalyseerde steekproeven was gekend die de aanwezigheid van enterokokkenbacteriën aan het licht brachten, waarschijnlijk veroorzaakt door lozingen van een of meerdere boten.

** Het Ministerie voor Volksgezondheid waarschuwt voor een hittegolf die de Canarische Eilanden bereikt waarbij het op de oostelijke provincie Gran Canaria iets warmer wordt dan in de westelijke provincie Tenerife; alarmcode ‘oranje’ werd geactiveerd op 24 en 25 augustus, waarbij de grens van 32 °C zal worden overschreden.

** Meer dan 750 personen hebben zich aangeboden om te solliciteren voor de vacante plaatsen van politieagent bij de lokale politie van Santa Cruz; daarvan werden er 527 weerhouden om verdere proeven af te leggen waaruit uiteindelijk 38 aspirant-politieagenten zullen worden geselecteerd.

** Middenin een golf van milieubewustzijn klagen verschillende milieugroepen over het gebruik van fossiele brandstoffen voor het verwarmen van openluchtzwembaden in de hotels op de Canarische eilanden; zij waarschuwen dat het gebruik van fossiele brandstoffen voor de verwarming van zwembaden door de wetgever alleen is toegestaan wanneer het zwembad zich in een overdekte ruimte bevindt.

** Alle ogen waren nog gericht op de natuurbranden op Gran Canaria, waar meer dan 10.000 hectare heide en bos in de vlammen zijn opgegaan, toen Tenerife zijn eerste brandalarmen binnenkreeg; de eerste natuurbrand ontstond in de buurt van Jardina de Las Mercedes bij San Cristóbal de La Laguna alwaar een gebied van 40 hectare in de vlammen is opgegaan, een andere brand woedde nabij La Orotava, in het gebied van Camino El Sauce.

** De eilandregering houdt rekening met het belang van het zoogdierentoerisme op het eiland wegens de jaarlijks meer dan 700.000 toeristen die een trip boeken om dolfijnen en grienden te spotten; in 2014 werden 30 vergunningen uitgereikt aan booteigenaars die zich wettelijk in orde hebben gesteld en vandaag detecteert de bestuurlijke overheid 70 boten die deze taak uitvoeren, waarvan een groot aantal die deze excursies illegaal en clandestien uitvoert.

** We werden allemaal om de tuin geleid: de Teide is niet 3.718 meter hoog, maar wel 3.715 meter; Juan Tous Meliá, voormalig hoogleraar topografie aan de Academia Militar General, legt de oorsprong van de verwarring uit in zijn boek ‘La medida del Teide’ waarin de geschiedenis, de uitbarstingen en de cartografie van de berg worden beschreven.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

VERDRINKINGEN

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WONDERE WANDELINGEN

WAT ETEN WIJ?

VIDEO LUCHA CANARIA

spot_img