maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 226
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 226

EEN OVERZICHT VAN DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK UIT TENERIFE IN HET NEDERLANDS. DE ARTIKELS ZIJN NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVATTEN DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES WORDT VERWOORD.

** De haven van Los Cristianos staat van woensdag 14 tot en met zondag 18 augustus onder hoogspanning en ervaart een van de drukste weken van het jaar; in deze periode worden bijna 40.000 passagiers en 11.000 voertuigen vervoerd op 74 overtochten met de ferryschepen van Fred Olsen en Naviera Armas, vertrekkend of aankomend in Los Cristianos.

** De exploitatie van de parking onder het gebouw van El Corte Inglés op de Avenida Tres de Mayo in Santa Cruz, die reeds langer het onderwerp is van een juridisch dispuut, wordt uiteindelijk overgedragen aan het winkelcentrum; in 2016 reeds werd door het Ministerie van Overheidsdiensten een sanctieprocedure gestart tegen de concessiehouder Inversiones Parque wegens het niet naleven van de concessievoorwaarden waaraan de 575 parkeerplaatsen tellende ondergrondse garage moest voldoen.

** De hoge temperaturen die op de Canarisch Eilanden heersen en de absolute droogte van de natuur hebben de beleidsmakers verplicht om maatregelen uit te vaardigen omtrent de veiligheid en brandvoorkoming van de natuur- en recreatiegebieden; temperaturen van 35 °C en meer zorgen voor het verbod van open vuren, van het gebruik van machines en gereedschappen die vonken genereren en van het afsteken van vuurwerk.

** De beschermheilige van de Canarische Eilanden, de Maagd van Candelaria, ook La Morenita genoemd, heeft Candelaria in de week van 15 augustus bedolven onder een toestroom van bedevaarders; naar schatting zijn bijna 200.000 pelgrims afgezakt naar het plein aan de basiliek Nuestra Señora de Candelaria ter gelegenheid van de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw.

** Sociale erkenning heeft het natuurlijk zeezwembad Charco de La Laja in San Juan de la Rambla genomineerd als een van de beste van Spanje, maar deze locatie is vol gevaren als er een zware zeedeining ontstaat; de gemeente probeert maatregelen te treffen om onverantwoordelijk zwemgedrag in gevaarlijke omstandigheden te ontraden.

** Zustereiland La Palma onderscheidt zich reeds op veel vlakken in de astrofysica en astronomie door de aanwezigheid van het observatorium Roque de los Muchachos op 2.267 meter hoogte waar tevens de top van Puntagorda in aanmerking komt om de locatie te worden waar de TMT – een Telescopio de Trenta Metros – zou worden gebouwd waarmee een investeringsbedrag van 1,3 miljard euro is gemoeid; dit is een project van de Universiteit van Californië en het California Institute of Technology (Caltech), waaraan ook National Observatories of China (NAOC) en Japan (NAOJ) deelnemen, evenals andere wetenschappelijke en technische instellingen uit Canada en India.

** Niet gemaakt door professoren of door eindejaarsstudenten geologie aan de universiteit, maar wel uitgevoerd door leerlingen van het tweede jaar middelbare school Instituto de Educación Secundaria, beter bekend onder de naam IES, in Los Cristianos, onder leiding van de leerkracht biologie en geologie, Javier Reyes, toont aan dat de vulkaankegels op Tenerife beschadigd zijn; 86 vulkanische bergkegels, of 28,9% van het totaal zijn het slachtoffer van menselijke activiteiten die veelal te wijten zijn aan bouwwoede, maar ook aan illegale activiteiten zoals mijnbouw, liggen aan de basis van deze verloedering.

** Tenerife Shipyards meldt dat de multinational Valaris, met zetel in Londen en eigenaar van 82 boorplatformen, Las Palmas de Gran Canaria heeft uitgekozen om als logistieke thuishaven te fungeren voor de boortorens en dito vaartuigen van het bedrijf; op deze manier verdwijnen alle petroleumgerelateerde boten en platformen uit de haven van Santa Cruz en verliezen de hoofdstad en het havenbedrijf ruim 8 miljoen euro per jaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VACCINATIE TEGEN RODDELS

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img