donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 225
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 225

EEN OVERZICHT VAN DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK UIT TENERIFE IN HET NEDERLANDS. DE ARTIKELS ZIJN NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVATTEN DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES WORDT VERWOORD.

** Ter gelegenheid van de passage van de meteorenzwerm der Perseïden op 13 augustus 2019 neemt de overheid maatregelen om het sterrentoerisme op Las Cañadas in goede banen te leiden; dit betekent concreet dat ongeveer 40 technici van de natuur- en veiligheidsbeheerzone, personeel van de bosbrigades (Brifor) en parkagenten zullen worden ingezet op de 21 uitkijkpunten in het gebied en voornamelijk op de populaire plaatsen Llanos de Ucanca en Roques de Garcia.

** Het gemeentebestuur van Arona heeft het nieuwe kerkplein van El Fraile opengesteld voor publiek gebruik, niet ongebruikelijk natuurlijk ware het niet dat de betegeling bestaat uit anti-vervuilende componenten; het oppervlak bestaat uit intelligente fotokatalytische materialen en weert alle vervuiling die te wijten is aan de verbranding van fossiele brandstoffen door voertuigen en aan de uitstoot van stikstofoxiden in de atmosfeer.

** De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife zal vanaf vandaag de hele zomer lang controleren of er zich geen activiteiten onder de noemer ‘el botellón’ voordoen op het strand van Las Teresitas; een botellón is een plaats in open lucht waar jongeren verzamelen om alcoholische dranken te nuttigen vooraleer de nacht in te duiken.

** Tenerife wordt de eerste regio in Spanje waar het Dirección General de Tráfico (DGT) drones gebruikt om overtredende weggebruikers te verbaliseren omdat het inzetten van helikopters niet evident is en bovendien zeer duur; in totaal worden er 11 drones operationeel beschikbaar voor het volledige Spaanse grondgebied, maar slechts drie hebben momenteel een vliegvergunning, waaronder de twee  toestellen die op Tenerife zullen opereren.

** Er is na meer dan 50 jaar eindelijk licht aan het eind van de tunnel die het project van de ringsnelweg helemaal rond moet krijgen; de officiële regeringsmededeling bij monde van minister van Openbare Werken van de Canarische regering, Sebastian Franquis, die verklaarde dat de werkzaamheden aan de sectie El Tanque – Santiago del Teide beginnen in november 2019, een sectie die zal bestaan uit een weg met twee rijstroken in elke richting waarmee de twee loshangende snelweg-eindpunten met elkaar worden verbonden.

** De reddingsdienst Salvamar op de Canarische Eilanden heeft een sloep opgemerkt op 50 kilometer van Punta Rasca met 17 bootvluchtelingen aan boord en heeft de onfortuinlijke opvarenden aan land gebracht in Los Cristianos; eerder deze week werden 29 bootvluchtelingen, waaronder 13 vrouwen, 11 mannen, drie baby’s en twee zesjarigen, opgemerkt op twee mijl van Maspalomas (Gran Canaria) en overgebracht naar Arguineguín.

** De badzone van Playa Punta Larga en het gemeentelijk zwembad in Candelaria werden gesloten na een controle van het zwemwater waaruit bleek dat er een overschrijding was van de enterokokkenparameters; in beide gevallen werd er geconstateerd dat menselijke ontlasting de oorzaak was van de beide incidenten.

** De Lokale Politie van Adeje gaat op jacht naar iedereen die misbruik maakt van de openbare weg om affiches en reclameborden te plaatsen, of om het natuurlijk decorum, zoals palmbomen, muren en lantaarnpalen, te gebruiken voor het ophangen van flyers en publicitaire aankondigingen; in 1994 reeds keurde de gemeente Adeje de verordening goed die de faciliteiten en reclameactiviteiten regelde en handhaafde.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

PROPER TOERISME

FEESTDAGEN 2018

SEB LEESON LEGAL GROUP