maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 224
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 224

EEN OVERZICHT VAN DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK UIT TENERIFE IN HET NEDERLANDS. DE ARTIKELS ZIJN NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVATTEN DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES WORDT VERWOORD.

** Het heeft bijna acht jaar geduurd om het Instituto Municipal de Atención Social (IMAS) toe te laten ruim 4.500 basisvoedselkaarten uit te delen aan kansarme gezinnen; een systeem dat de vroegere voedselvoorziening aan sociaal achtergestelde families vervangt door door middel van een aankoopkaart de mogelijkheid te bieden om de aankopen rechtstreeks bij de winkelketen Dinosol (Hyperdino) te doen.

** Het eerste weekend van augustus zijn er ongeveer 25.000 passagiers ingeschreven om met de ferrylijnen van Fred Olson en van Armas de oversteek te maken vanaf de haven van Los Cristianos naar een zustereiland; van januari tot juni van dit jaar maakten reeds 821.039 passagiers gebruik van de ferry’s, dit is 3,4% meer dan in de eerste helft van 2018, toen er 793.000 geregistreerde passagiers waren opgenomen.

** Om een zeevruchtenstoofpot te maken voor 3.000 mensen in El Médano heeft chef Juan Carlos Clemente 180 kilo tonijn (bonito), 150 kilo aardappelen, 75 kilo uien en 240 liter water gebruikt; op deze manier werd de tiende verjaardag gevierd van het gastronomisch festival ‘Sensaciones de Verano’ dat zich tot doel heeft gesteld om de lokale gastronomie te stimuleren.

** Op Tenerife staat een mooi huis te koop voor € 140.000, inclusief de krakers; een ongewone aankondiging door een immokantoor die het vastgoed in La Laguna aanbiedt maar de krakers van het pand vooralsnog nog niet heeft kunnen verwijderen, waardoor het pand door geïnteresseerde kopers nog niet bezichtigd kan worden.

** De schepen/wethouder voor het milieu in Santa Cruz, Florentino Guzmán Plasencia, is van mening dat het noodzakelijk is om zich aan te sluiten bij het klimaatinitiatief en daarom zal de hoofdstad zich ook aansluiten bij de afkondiging van de klimaatnoodtoestand; de grootste vervuiler, de raffinaderij, is niet meer, maar de haven en de activiteiten die het in deze omgeving genereert blijft voor een kwetsbare omgeving zorgen.

** In de editie 2019 heeft de autonome regio Canarias voor haar stranden en 6 voor de jachthavens 43 Blauwe Vlaggen ontvangen, dewelke garant staan voor de gezondheids- en milieukwaliteit, de zorg voor het milieu, de toegankelijkheid en diensten en een uitstekende waterkwaliteit; de winnaars zijn Arona: Las Vistas, El Camisón, Santiago del Teide: La Arena, San Cristóbal de La Laguna: Piscinas de Bajamar, Los Realejos: El Socorro, Puerto de la Cruz: San Telmo, Complejo Playa Jardín, Guía de Isora: Playa y Calas de la Jaquita en Tacoronte: La Arena-Mesa del Mar.

** De nieuwe eilandregering hekelt het vorig bestuur inzake verfraaiing en aanleg van (nieuwe) wegeninfrastructuur; er wordt een gebrek aan moed aangewreven, niet alleen omdat het niet-dringende wegenwerken heeft bevorderd, maar ook omdat het de ontwikkeling van een belangrijke infrastructuur voor de ontwikkeling van Tenerife heeft belemmerd, en daarmee knipogen zij naar de nieuw aan te leggen verkeersslagader Las Chafiras-Oroteanda waar dagelijks 75.000 voertuigen voorbijkomen.

** Het Ministerie van Openbare Werken, Vervoer en Huisvesting van de Canarische regering heeft onlangs bevestigd dat de werkzaamheden van het nieuwe project El Tanque-Santiago del Teide van de ringsnelweg nog niet formeel zijn aangevat; de oorzaak moet gezocht worden bij één van de zes aan de aanbesteding deelnemende bedrijven die in beroep is gegaan tegen een anomalie in deze procedure.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

VLIEGEN NAAR TENERIFE

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

EEN NIEUW JAAR

SEB LEESON LEGAL GROUP