dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 223
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 223

EEN OVERZICHT VAN DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK UIT TENERIFE IN HET NEDERLANDS. DE ARTIKELS ZIJN NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVATTEN DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES WORDT VERWOORD.
** Wie zinnens is om zich biljetten aan te schaffen van een van de talrijke loterijen in Spanje schaft zich die best aan in de winkel van het brandstofstation La Chasnera langs de snelweg TF-1 in Granadilla de Abona; voor de vierde keer op rij kon de uitbating zich buigen over de uitreiking van een winnend lot met grote opbrengst, dit keer een lotje van de Lotería Nacional dat 300.000 euro opbracht.
** De zomer lokt heel wat residentiële toeristen naar het zuiden van het eiland en vooral naar de aantrekkelijke en ruwe zuidkust van Arico waar honderden mensen de voorbij weken hun tenten hebben opgeslagen en voor heel wat restafval hebben gezorgd; Antonio Álvarez wilde een afgelegen strand in Abades opruimen maar had nooit gedacht dat zijn stranddag zou eindigen met twee grote zakken vol met handdoeken, kompressen en gebruikt wc-papier.
** Het gemeentebestuur van Santa Cruz blijft zich verder inzetten voor het behoud van vrij parkeren onder het Centro Comercial Meridiano waarover Carrefour Canarias en Carrefour España beweren dat de overeenkomst voor het gratis parkeren met de gemeente is verlopen en dat er nu geïnd zal worden aan alle bestuurders die er hun voertuig op de parkeerplaatsen stallen.
** De faculteit Gezondheidswetenschappen van de Universidad Europea de Canarias (UEC) mag zich binnenkort buigen over het eerste gesimuleerde ziekenhuis op de Canarische archipel die zal gebouwd worden in La Orotava; dit gesimuleerde ziekenhuis zal beschikken over virtuele technologie waarbij het studenten van de faculteit in staat zal stellen om te leren omgaan met een bijna reële methodologie die hen beter voorbereidt op de uitoefening van hun beroep.
** Siam Park heeft opnieuw geschiedenis geschreven door voor het zesde jaar op rij de TripAdvisor’s Traveller’s Choice Award te ontvangen voor ’s werelds beste waterpark; deze erkenning draagt bij aan een lange geschiedenis van prijzen die de kwaliteit, innovatie en uitmuntendheid van de faciliteiten onderscheiden van het themapark dat jaarlijks meer dan drie miljoen bezoekers over de vloer krijgt.
** De Asociación de Empresarios de Playa de Las Américas y Costa Adeje (Aepaca) eist reeds langer dat er bewakingscamera’s worden opgehangen in de openbare ruimten van het uitgaansgebied Las Verónicas en het winkelcentrum Starco, een van de populairste plaatsen voor toeristen in het zuiden die tot in de vroege uurtjes leven en vertier brengen; de handelaars benadrukken het afschrikkende karakter van de camera’s tegen overvallen in de omgeving, maar tot dusver is er geen politieke wil om aan deze vraag te voldoen.
** De twee grote werken die het Ministerie van Onderwijs in het zuiden heeft gepland zullen in de eerste helft van 2020 een feit zijn; het nieuwe instituut Guaza, dat in aanbouw is in Parque La Reina (Arona) en momenteel reeds 17 jaar in geprefabriceerde modules doorgaat, en het geïntegreerd centrum voor beroepsopleiding in Adeje, dat jongeren toegang zal geven tot de beroepsopleidingscursussen en de cursussen ter voorbereiding op de werkgelegenheid, hebben een gezamenlijke investeringswaarde van 10 miljoen euro.
** De steenmannetjes op het strand in de onmiddellijke omgeving van Playa Jardín en het kasteel van San Felipe in Puerto de la Cruz verdwijnen na een gecoördineerde milieuactie waaraan een honderdtal vrijwilligers deelnamen na een oproep van de Stichting Telesforo Bravo; de directeur van de Stichting Telesforo Bravo legt uit dat stenen stapelen en torentjes maken een verlies betekenen van habitat voor dieren en planten, omdat er onder elke steen een heel ecosysteem van gewervelde en ongewervelde dieren, bacteriën, korstmossen en schimmels huizen, die bij het verplaatsen van de steen wordt verstoord.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img