donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 222

spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 222


EEN OVERZICHT VAN DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK UIT TENERIFE IN HET NEDERLANDS. DE ARTIKELS ZIJN NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVATTEN DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES WORDT VERWOORD.


** Het Castillo Negro in Santa Cruz is de hoofdrolspeler in La Gesta, in hetgeen Tenerife 222 jaar terug in de geschiedenis heeft meegemaakt en wat nu wordt herdacht door een reproductieve veldslag; op 25 juli 1797 begon admiraal Horacio Nelson aan de verovering van Santa Cruz, maar stootte op zwaar verzet dat werd geleid door generaal Gutiérrez.
** De invasieve ondergrondse termieten (Reticulitermes flavipes) die in La Laguna geconcentreerd zijn over drie gebieden (Tagoro, Juan Marquez en Valle de Guerra) breiden uit, naderen gestaag het grootstedelijk gebied en doet de nodige alarmbellen rinkelen; de burgemeester van La Laguna, Jose Luis Hernandez, heeft zijn bezorgdheid geuit over de uitbreiding van deze insectenplaag, die volgens schattingen van technici van de Canarische regering uit meer dan een miljard termieten bestaat, verspreid over ongeveer 500 kolonies in Tacoronte en La Laguna.
** De dienst Veiligheid van de gemeente Arona heeft in samenwerking met de Policía Local een vijftigtal parkeerplaatsen aan de Avenida Juan Carlos I in Los Cristianos (tegenover de centrale bushalte) vrijgemaakt die tot nu toe bezet waren voor de verkoop van tweedehandsvoertuigen; handelaars en bewoners in de ruime omgeving klaagden reeds jaren bij diverse overheden over deze praktijken die in strijd zijn met de verordening tot de regeling van het gebruik en de bezetting van het publieke domein en de verkoop/promotie van voertuigen op openbare plaatsen uitdrukkelijk verbiedt.
** Aena investeert meer dan 1,2 miljoen euro in de geluidsisolatie van woningen in de omgeving van de luchthaven Los Rodeos, in het noorden van Tenerife; momenteel zijn er 2.444 eigendommen die zijn opgenomen in het akoestische isolatieplan van de luchthaven, wat overeenkomt met 2.201 wooneenheden in La Laguna, 113 in Tacoronte en 130 in Tegueste.
** Een paar weken geleden heeft de Spaanse krant El Mundo het zeezwembad Charco de la Laja, gelegen in de gemeente San Juan de la Rambla, op nummer één gerangschikt op de lijst van ‘mooiste en beste’ natuurlijke zwembaden in Spanje; een inwoner uit San Juan de la Rambla heeft het krantenartikel van zijn sokkel geblazen door de andere kant van de medaille te tonen, namelijk gebrek aan onderhoud en slechte weersomstandigheden deze site tot een gevaarlijke plaats maken.
** Door slechte weersomstandigheden zijn er opnieuw een aantal vluchten vanaf de noordelijke luchthaven Los Rodeo afgeleid naar Tenerife Sur; de slechte zichtbaarheid wordt veroorzaakt door laaghangende wolken en omdat de luchthaven niet beschikt over de meest moderne landingsapparatuur (ILS) moet er gedevieerd worden naar andere luchthavens.
** Tenerife is de beste locatie in Spanje voor de ontwikkeling van digitale kunst en dit wordt versterkt door de jaarlijks wederkerende TLP-beurs die voor de 21ste keer doorgaat in het Recinto Ferial in Santa Cruz; het eiland biedt belastingvoordelen, institutionele ondersteuning, een hoge levenskwaliteit en unieke werkgelegenheidsmogelijkheden aan bedrijven die zich op de Canarische Eilanden willen vestigen.
** De president van het Plataforma de Autocaravanas Autónoma (PACA), het platform voor campergebruikers, eiste gisteren van de gemeente Guía de Isora de intrekking van alle niet gehomologeerde en in strijd met de wet zijnde verkeersborden die campergebruikers discrimineren; de borden en hoogteafsluitingen die campers doorgang beletten moeten worden verwijderd omdat ze niet conform de wet zijn en dus juridische twijfels oproepen.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

 1. Hello Guy
  I probeer jaarlijks 1 à 2 maanden te verblijven in tenerife. Ik ben 40 jaar beroeps fotograaf geweest en ben al 7 jaar op rust (ben nu 67 jaar oud)
  Begin dit jaar ontdekte ik uw artikel ovet her lepra dorp en ben daar ondertussen 3 keer geweest om te filmen en foto’s te nemen. Indien u in tenerife woont zou ik u daar graag ontmoeten . Ik heb nu geboekt voor 1 feb tot 28 maart 2020.

 2. Ik wil u uiteraard ook graag hier in België ontmoeten.
  Tot later
  depienne jean-pierre
  Schoten
  00.32.475.83.81.90

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

WONDERE WANDELINGEN

TENERIFE WANDELEILAND

spot_img