vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 219

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 219

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN BAND HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR ONZE NEDERLANDSTALIGE LEZERS. DE BERICHTGEVING IS NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVAT DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES VERWOORD WORDT.
** Wie met eigen middelen naar de Punta de Teno wil rijden zal zich vanaf maandag 1 juli moeten schikken naar de nieuwe richtlijnen die elke weekdag van 09.00 tot 20.00 uur van kracht zullen zijn voor de komende drie maanden; enkel geautoriseerde voertuigen hebben toegang tot de TF-445 en daarom moeten geïnteresseerde bezoekers de buslijn 369 nemen die vertrekt vanaf Buenavista en de verbinding op weekdagen onderhoudt van 09.00 tot 19.45 uur.
** De totaal vernieuwde parking aan het stadhuis van Candelaria zal plaats bieden aan 145 voertuigen, zal ingehuldigd worden op 7 juli, heeft 231.125 euro gekost en moet tegemoet komen aan het kortparkeren; van 08.00 tot 20.00 uur zal er betaald moeten worden vanaf het tweede uur (0,80 cent) en om het langparkeren te ontmoedigen zal vanaf het derde uur, 2 euro per uur moeten neergeteld worden.
** De nieuwe eilandregering heeft minstens 3.000 onbetaalde facturen gedetecteerd die deels leiden tot het opschorten of niet uitvoeren van leveringen en diensten; 866.000 euro heeft betrekking op het betalen van energie, 300.000 euro moet nog betaald worden aan een asfaltbedrijf, en dat is nog maar een topje van de ijsberg.
** Inspecteurs van het Servicio de Inspección Pesquera die onder de rechtstreekse verantwoordelijkheid staan van het Dirección General de Pesca del Gobierno de Canarias hebben op Playa del Socorro in Los Realejos een vangst van 9,5 kilogram lapas in beslag genomen; deze populaire schelpdieren mogen enkel onder voorwaarden gevangen worden en daarbij is een visvergunning noodzakelijk waardoor de betrokkenen een boete kunnen krijgen die tussen 301 en 60.000 euro ligt.
** De Duitse langspeelfilm met de titel ‘Casa vacacional en Tenerife’ die in 2018 op Tenerife werd opgenomen heeft 3,7 miljoen kijkers geboeid tijdens de première op televisiestation ARD; de opnames op het eiland vonden plaats in februari en maart 2018 en de geschatte inkomsten van de filmproductie voor Tenerife, inclusief accommodatie, verhuur van apparatuur en maaltijden, bedroegen bijna 750.000 euro.
** De eilandregering heeft via het ministerie van toerisme en het merk Tenerife Select bijeenkomsten gehouden in Frankrijk en in België met reisbureaus die gespecialiseerd zijn in het luxesegment van het promoten van het meest exclusieve aanbod van het eiland; dat de Belgische markt belangrijk is bewijst de ranking waarin België, met 11,35 miljoen inwoners, op de vierde plaats staat wat betreft het aantal overnachtingen in vijfsterrenhotels, één plaats vóór Frankrijk, met 70 miljoen inwoners.
** In de onmiddellijke omgeving van waar een brand heeft gewoed op Las Cañadas in het Parque Nacional del Teide werd een achtergelaten barbecuestel gevonden; op de parking nabij de Roques de Garcia zijn er brandsporen gevonden die er vermoedelijk zijn gekomen op de vooravond van de feesten van San Juan, waaruit blijkt dat er nog personen onverantwoordelijk te werk gaan inzake de brandveiligheid in natuurparken.
** Een patera die van Dahkla (Westelijke Sahara) kwam en zeven dagen op de oceaan vertoefde met 17 opvarenden waaronder 15 minderjarig, werd dinsdag rond 16.30 uur gesignaleerd in het gebied rond de vuurtoren van Punta La Rasca in de gemeente Arona; de boot kwam aan wal in Palm-Mar en het Rode Kruis heeft onmiddellijk drie personen overgebracht naar de kliniek El Mojón in Los Cristianos met symptomen van onderkoeling, brandwonden en duizeligheid.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES