donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 218
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 218

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN BAND HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR ONZE NEDERLANDSTALIGE LEZERS. DE BERICHTGEVING IS NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVAT DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES VERWOORD WORDT.

** Het strand van Los Guíos in Santiago del Teide is heropend nadat er vers zand werd aangevoerd en er werken werden uitgevoerd die de veiligheid ten goede komen; de verschillende werken begonnen meer dan een jaar geleden en hadden tot doel deze badzone de vereiste toegankelijkheid en kwaliteit te verschaffen, zoals de aanleg van een weg waaraan een platform en een mirador werden gekoppeld en de installatie van strandinfrastructuur en omkleedkamers.

** Volgens de Spaanse krant El Mundo bevindt zich het mooiste zeezwembad van Spanje op Tenerife; het natuurlijk gevormd lava- en magmazwembad Charco de Laja in San Juan de la Rambla kan zich buigen over deze eretitel waarmee het Piscina Marina in Asturië achter zich laat, samen met nog een aantal gekende badplaatsen op Tenerife, zoals Garachico, Punta Hidalgo en Mesa de Mar.

** Bij de eigenaren van boerderijen in Vilaflor, Arona, San Miguel en Granadilla groeit de bezorgdheid omdat dieven op strooptocht alles meegrissen wat enige waarde heeft; er is een golf van diefstallen aan de gang en de boeren vragen aan de politionele diensten om een opgevoerde controle en toezicht te houden om het ontvreemden van landbouwwerktuigen, batterijen, motoren en duurdere metalen zoals koper, lood en aluminium tegen te gaan.

** Ter hoogte van kilometerpaal 69 op de TF-1 werd in de zijberm een plastic zak gevonden waarin 2 kilo cocaïne verborgen zat; het pakje lag daar niet zomaar maar werd vanuit een personenwagen naar buiten gegooid omdat er in de omgeving een algemene politionele controleactie aan de gang was en de dealers eraan dachten te ontsnappen door hun ‘marchandise’ te dumpen.

** In Los Cristianos, op Callao Beach Club vlakbij de Avenida Juan Carlos, is een strandbar volledig in de vlammen opgegaan; de chiringuito was reeds eerder gesloten van overheidswege door illegale praktijken, waarop de rechtbank een slopingsarrest uitsprak ten voordele van het ministerie van de kustgebieden.

** De voorbije week was vooral geen zwemweek in Porís de Abona, deelgemeente van Arico; niet het ontbreken van de zon of de aanwezigheid van een harde wind was de spelbreker, maar wel kwallen lagen aan de oorzaak dat zwemmers andere oorden moesten opzoeken om hun favoriete bezigheid te beoefenen.

** In de grotten waar Mencey Bencomo ooit leefde, gelegen tussen Santa Úrsula en La Orotava, werden er door archeologen restanten gevonden uit een ver verleden; een geitentand die dateert uit de 8ste eeuw, een gecarboniseerd gerstzaadje uit de 9de eeuw en een toegang tot de grot die destijds vermoedelijk afgesloten werd omdat op die plaats een scharnier zit die de as van het scharnier vormde voor de afdichting van de grot.

** Ecologistas en Acción, een confederatie die bestaat uit meer dan 300 ecologische groepen en verenigingen, heeft een zwarte vlag uitgedeeld aan een project op Tenerife; de Zwarte Vlag voor wanbeheer in de provincie Santa Cruz is gevallen op het project van de haven van Fonsalía vanwege de onherstelbare gevolgen die het project met zich zal meebrengen in de beschermde natuurzone Teno-Rasca, een gebied met een bijzonder hoge natuurwaarde.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP