maandag, juli 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 216
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 216

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Tussen Granadilla en Santiago del Teide woedt een bladluizenplaag die zich vooral centraliseert op plaatsen waar fruitbomen staan; de Pterochloroides persicae valt vooral amandel- en perzikbomen aan, maar ook abrikozen- en pruimenbomen en daardoor wordt de boom verzwakt en vallen de bladeren vroegtijdig af.
** Een gedeelte van het strand Las Vistas, dat gesloten werd na analyse van het strandwater dat werd vervuild, is terug opengegaan; de gemeente is samen met het bevoegde departement Consejo Insular de Aguas op zoek naar de boot die deze vervuiling heeft veroorzaakt.
** Playa Grande, het strand in Porís de Abona (Arico) heeft met 3.000 plasticfragmenten per vierkante meter de grootste vervuiling op Tenerife; volgens een studie van de Universiteit van La Laguna onder leiding van Javier Hernández Borges, professor in de analytische chemie, behoort dit strand, samen met de stranden El Socorro, San Marcos, Leocadio Machado, Los Abriguitos en Playa Grande, tot de meest ongezonde zwemlocaties op het eiland.
** Ongeveer 20.000 mensen hebben deelgenomen aan de romería in Los Realejos ter gelegenheid van de feesten San Isidro Labrador y Santa María de la Cabeza; de aanwezigen hebben genoten van lekkere eilandproducten, van Canarische muziek en van het gezelschap van familie en vrienden tijdens een onder een stralende zon stoet die meer dan vijf uur duurde .
** Wereldwijd staat Siam Park op de zestiende plaats tussen de grote jongens en op de vierde plaats in Europa met 1,2 miljoen bezoekers, een lichte stijging van 0,1% ten opzichte van 2017 en als waterpretpark blijft het het grootste themapark van Europa; Siam Park is een waterpretpark voor volwassenen, wordt wel eens gezegd, omdat te kleine kinderen geen toegang hebben tot heel wat attracties.
** De eerste week van juni bleek het startschot te zijn van een lange hete zomer met temperaturen die overdag de dertig graden raakten en ’s nachts niet onder de 20°C. zakten; lang heeft dat liedje niet geduurd want koude bovenlucht was de oorzaak van onstabiel weer en een terugkeer naar weersomstandigheden met normale waarden voor de tijd van het jaar.
** De eilandregering zal onderzoeken of er in de omgeving van de grot van Chío, in de gemeente Guía de Isora, waar vorig jaar de resten van twee pasgeboren guanches zijn gevonden, nog meer lichamen te vinden zijn; daarom zal de overheid het bedrijf Prored, gespecialiseerd in archeologie, erfgoed en samenleving, inhuren voor een bedrag van 15.544 euro om geometrische documentatie op te slaan, voor het verzamelen van archeologisch materiaal en om peilingen in dit gebied uit te voeren.
** Het departement Wegen en Landschap op Tenerife investeert meer dan 11 miljoen euro in acties om de verbondenheid van het landschap met het wegennet te verbeteren; deze middelen zullen verspreid worden over drie jaar en zullen voornamelijk aangewend worden voor het herstel van niet meer gebruikte wegen, de renovatie of aanpassing van de talrijke ‘miradores’ en de verbetering van paden voor voetgangers.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SNELWEG VERSUS TREIN

AUDITORIUM VAN SANTA CRUZ

ALOË VERA BESCHERMD

SEB LEESON LEGAL GROUP