dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 215
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 215


Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De Canarische regering heeft een halt toegeroepen aan, en hanteert de blokkade voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne in Guía de Isora door het uitblijven van een reactie van de Canarische regering op de overdracht van het bouwperceel dat werd aangevraagd door een aantal gemeenten en door de eilandregering; de burgemeesters van de gemeenten Arona, Adeje, Guía de Isora en Santiago del Teide stellen dat daardoor de veiligheid van meer dan 250.000 mensen in het gedrang komt.

** De burgemeester van Los Realejos is niet te spreken over het rondzwervend en ongecontroleerd gedrag van de geiten die ongegeneerd alle flora opsouperen in openbare parken en in groene eigendommen van particulieren en bovendien ook schade aanrichten aan voertuigen; na vier jaar vragen en bemiddelen met de eilandregering is hij het moe en zal hij zich beraden om zelf een drastische oplossing voor dit probleem te zoeken en te vinden.

** Elk jaar op 30 mei vieren de Canarische Eilanden hun nationale (!) feestdag in een kader vol traditie, cultuur en folklore; dansen, zingen, eten en plezier maken hoorden thuis in veel gemeenten, want Canariërs vinden feesten bijzonder leuk en hebben de gewoonte om uit het dak te gaan bij de minste aanleiding, vooral ook op Día de Canarias.

** Opnieuw is er commotie ontstaan rond de orka Morgan die in het Loro Parque verblijft en die bijna tien jaar geleden, meer dood dan levend, uit Nederland werd overgebracht; na de hoorzitting van de Raad van State in Den Haag vertrouwt Loro Parque op een goede afloop van de Morgan-zaak, zoals gebeurde bij de negen voorgaande rechtszaken waarin de Free Morgan Foundation telkens met ongefundeerde, naar de prullenmand verwezen besluiten kwam aandraven.

** In het nieuwsoverzicht vinden wij een sterk staaltje poëtische beschrijving terug over het eiland Tenerife, wij citeren; “het grootste der Canarische eilanden, onweerstaanbaar eiland van contrasten en natuurlijke rijkdommen met een imposante Teide, als de stille wachter van het eiland, bespat en geschommeld door de Atlantische Oceaan, opgelucht door de passaatwinden, het eiland van de eeuwige schoonheid, daar waar de tijd nooit stopt.”

** De eilandregering heeft een nieuwe aanbesteding uitgeschreven voor de herstellingswerken aan de dijk van Bajamar die door de stormen in 2012 en 2013 danig werd beschadigd; de wedstrijd die daaraan gekoppeld was en die sinds februari liep, is nietig verklaard door problemen met het enige bedrijf dat een inschrijving indiende.

** Na 34 jaar heeft Santa Cruz een nieuwe verordening inzake verkeer en mobiliteit waarin geen plaats meer is voor dissonantie en geluidsoverlast; merkwaardig is het verbod van het gebruik tussen 22.00 en 08.00 uur van geluidssystemen die in het voertuig zijn geïnstalleerd en waardoor de geluidsnormen kunnen worden overschreden, maar ook het verbod op bedelen, op jongleren, op straatverkoop, de reiniging van de voorruit en de verspreiding van reclame bij verkeerslichten blijven gehandhaafd.

** De eilandregering investeert in een detectiesysteem voor bos- en heidebranden en betaalt daarvoor 7 miljoen euro; wanneer een incident wordt gedetecteerd, activeert het programma de verschillende waarschuwingssystemen, waaronder de geolocatiegegevens, en stelt het het GIS-systeem in werking dat zorgt voor bijkomende informatie over waterwinplaatsen, toegangswegen en beschikbaarheid van manschappen, blusmaterieel en -voertuigen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP