dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 214
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 214


Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De wereldtournee van de musical ‘Peter Pan’ komt op 28 juni 2019 naar Los Cristianos en zal haar voorstelling op Tenerife opvoeren in het Infanta Leonor Auditorium; meer dan vier miljoen toeschouwers hebben de musical reeds beleefd in meer dan 4.500 voorstellingen wereldwijd, waarin de personages uit de beroemde Schotse roman van James Matthew Barrie terug leven krijgen in een bewerking van Ymedia International Events.

** De eilandregering van Tenerife heeft een overeenkomst getekend met Google om de mogelijkheid te onderzoeken om het eiland, en van daaruit andere landen in de buurt van het Afrikaanse continent, te verbinden met de onderzeese glasvezelkabel die het technologiebedrijf van plan is te leggen tussen Lissabon en Zuid-Afrika; dit zal niet alleen de connectiviteit tussen Tenerife, Europa en Afrika versterken, op deze manier zal Tenerife ook ontvankelijke worden naar zijn algemene ontwikkeling toe.

** In november 2018 werd Bajamar getroffen door een hevige najaarsstorm en daarbij werden het zwembad en het speelplein quasi helemaal verwoest; de gemeenteraad van La Laguna heeft beslist om het speelplein en het zwembad herop te bouwen op een zodanige manier dat beide ontspanningsplaatsen kunnen afgebouwd en verwijderd worden indien er stormen woeden in de onmiddellijke omgeving.

** Een kandidaat van de politieke partij Ahora Canarias wil met gratis openbaar vervoer en gratische parkeerplaatsen de files op de autosnelwegen wegwerken en pleit tevens voor een zero-afvalbeleid en groene werkgelegenheid; dit past perfect in een groter plaatje waarin totale soevereiniteit en dekolonisatie van de Canarische Eilanden centraal staan.

** De socialisten hebben momenteel vijf van de negen burgemeesters van de gemeenten die liggen tussen de tunnels van Güímar en Santiago del Teide; twee dichtbevolkte gemeenten in het zuiden, Arona, met 100.000 inwoners, en Granadilla de Abona, met meer dan 55.000 inwoners, concentreren zich vooral op de informatieve interesse in de verkiezingsstrijd waarvan vandaag het verdict valt.

** De Canarische regering en de eilandregering zullen binnenkort een overeenkomst ondertekenen waarmee een project voor vroegtijdige opsporing en voorspelling van bosrisico’s op het eiland zal worden uitgevoerd; de overeenkomst voorziet in een netwerk van sensoren en een uitgebreide communicatie-infrastructuur met hoge capaciteit, die de wachttorens koppelen aan de supercomputer Teide HPC, en waaraan een prijskaartje van 7 miljoen euro is gekoppeld.

** Overal worden straks feesten en evenementen georganiseerd ter gelegenheid van ‘Día de Canarias’, maar de hoofdstad spant de kroon met een vijftigtal acties; naast talloze dans- en feestfestijnen is de top drie van de affiche voorbehouden aan gratis optredens van Los Sabandeños, humorist Kike Pérez en Los Gofiones, voor wie het 28 jaar geleden is dat ze hebben opgetreden in Santa Cruz.

** Niki Lauda, die onlangs overleed, stichtte na zijn formule 1-carrière een heuse vliegtuigmaatschappij en vloog zelf zijn Lauda Air Boeing 737 op 23 april 1968 naar Tenerife om een nieuwe vliegroute in te huldigen; de route Wenen – Gran Canaria – Tenerife werd door touroperator Paco Leone gecharterd en daarvan was Niki Lauda ook aandeelhouder.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

LENTE OP HET EILAND

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ONZE GEDRAGSREGELS

NIET TE VATTEN

TIJGERMUG OP TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP