vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 213

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 213

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De drone-eenheid van Santa Cruz voegt een derde drone toe aan het luchtvaartuigenbestand met een grotere actieradius en een autonomie van 40 minuten; het toestel zal onder andere worden ingezet bij zoek- en reddingsoperaties, voor een snelle detectie en monitoring van branden, voor de lokalisering van ongevallen op moeilijk bereikbare plaatsen en als ondersteuning in geval van natuurrampen.

** Sterke wind en een lage luchtvochtigheid van 13% bemoeilijkten de controle over de brand in het natuurpark Parque natural del Teide op Las Cañadas die woensdag ontstond in het gebied Cañada de los Guancheros in de gemeente La Orotava; 72 brandweermannen van Brifor, 11 brandweerwagens waaronder een aantal tankwagens en drie blushelikopters werden ingezet in een ongelijke strijd tegen het vuur dat aangewakkerd werd door windsnelheden tot 70 km/h en uiteindelijk 40 hectare heide en bos vernielde.

** Medewerkers van de Canarische Gezondheidsdienst, de Canarische Spoedeisende Hulpdienst en het Coördinatiecentrum voor Noodsituaties en veiligheid (Cecoes 1-1-2) hebben hun kennis vergroot op het eerste symposium over dierentoxicologie op de Canarische Eilanden; deze conferentie werd ingegeven door de introductie van exotische dieren, waarvan sommige potentieel zeer gevaarlijk zijn en er daardoor noodzaak ontstaat om een doorgedreven opleiding te geven en noodprotocollen en preventiemaatregelen op te stellen om tussen te komen bij dit soort ongelukken.

** De derde fase van de werkzaamheden ter verbetering van het strand van Los Guíos in Los Gigantes wordt binnenkort aangevat; de werken, waarvoor de gemeenteraad 398.728 euro uittrekt, moeten niet alleen de badzone renoveren maar moeten er ook voor zorgen dat de toegankelijkheid verbetert en veiliger wordt.

** Een nieuw restaurant in Los Cristianos, geleid door de 32-jarige Rosa Lía Día Día, presenteert op hoog niveau de Peruaanse keuken; restaurant Qapag ligt aan de Calle La Habana in de nabijheid van de ‘Golden Mile’ en biedt een Zuid-Amerikaanse keuken aan, afgewerkt met mediterrane accenten en klaargemaakt met hoogwaardige grondstoffen.

** Het eerste van de twee schepen die het Ministerie van Territoriaal Beleid, Duurzaamheid en Veiligheid van de regering van de Canarische Eilanden heeft aangekocht voor milieutoezicht en controle op de wateren rond de Canarische Eilanden zijn klaar voor de levering; de ‘Mar Canario’ komt in de eerste week van juni aan op Tenerife, de ‘La Graciosa’ zal aan het einde van dezelfde maand in Gran Canaria aankomen.

** Adeje werkt aan de creatie van een bosproject van 32.000 vierkante meter die zal bijdragen aan een gezond milieu in het gebied Las Nieves-Las Torres; deze oase zal naast een uitgebreid groengebied beschikken over een trainings- en werkgelegenheidscentrum, een boerenmarkt, een opvangcentrum voor gehandicapten, een bar, een cafetaria, een restaurant en een kampeerterrein voor kinderen.

** Het atmosferisch departement van Aemat (Agencia Estatal de Meteorología) registreerde in april 2019 een historisch record van 415 ppm (parts per million) kooldioxide (CO2); de directeur van het Atmosferisch Onderzoekscentrum in Izaña, Emilio Cuevas, wees erop dat het jaarlijkse groeipercentage de afgelopen 35 jaar met 30% is versneld en momenteel 2,3 ppm/jaar bedraagt rn zo uitkomt op een maximumtotaal van 416,7 ppm.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

OSCILLEREND TOERISME

GEVLEUGELDE WOORDEN

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

CANARISCH DUEL

CANARISCHE LEEFGEWOONTEN

NEERSLAG OP TENERIFE