zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 212
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 212

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De gemeenteraad van Arona heeft een overeenkomst bereikt met het bedrijf dat eigenaar is van het deelplan Cho-Parque La Reina dat nooit is voltooid en waar 4.200 mensen wonen; na jaren van verloedering zullen de basisdiensten en nutsvoorzieningen hersteld worden en moet het gebied op termijn aantrekkelijk worden voor nieuwe bewoners.

** Het online platform SOS Barrios Canarios heeft een petitie online geplaatst om alle huisdieren die meereizen in de vliegtuigcabine van alle eilandvluchten toe te laten, ongeacht hun gewicht; met de huidige wetgeving kunnen enkel huisdieren van minder dan acht kilo in een gesloten tas mee aan boord en dat vindt het platform onvoldoende.

** Na een periode met eerder frisse temperaturen en neerslag over het noorden van Tenerife komt er zomerweer aandraven en merken we een zomerse opmars die ons warm weer brengt met ongewoon hoge temperatuurwaarden; de verwachting is dat de thermometer waarden zal afficheren die tot 10 graden hoger zullen liggen dan de normale waarden voor deze tijd van het jaar.

** Het gebrek aan geaccumuleerde regenval sinds het begin van het hydrologische jaar dat begon op 1 oktober 2018 ligt 10 procent onder de normale waarden, dit ondanks het feit dat april de op een na meest regenachtige maand van de voorbije eeuw was; de Canarische Eilanden zijn een van de droogste gebieden in Spanje, dixit het Agencia Estatal de Meteorología (AEMET).

** Tenerife Shipyards stelt haar deuren open voor groepen studenten van de verschillende faculteiten om uit te leggen hoe het is om op een scheepswerf te werken, welke maatregelen er nodig zijn om een nul-ongevallenbeleid te bereiken en te handhaven en welke de methodologieën zijn die door de werknemers moeten worden gebruikt om het milieu te respecteren en hoe het geproduceerde afval correct moet beheerd worden; meer dan 20 studenten van de Escuela Politécnica Superior de Ingeniería van de Universiteit van La Laguna leren op deze manier het werk op de scheepswerf van dichtbij kennen.

** De Canarische archipel blijft de eerste drie maanden van het jaar de belangrijkste bestemming van Spanje voor buitenlanders, met meer dan 3,6 miljoen of 1,2% minder dan de zelfde periode in 2018; de uitgaven van de toeristen daarentegen stegen naar 143 euro per dag (+2,4%), de verblijfsduur nam toe tot 9,1 dagen (+6,3%) en de totale uitgaven van alle toeristen samen steeg tot 4,656 miljard euro (+4%).

** Dat Santa Cruz een probleem heeft met het tekort aan kleuterscholen is een keiharde realiteit, zozeer zelfs dat de belangrijkste politieke partijen die zich kandidaat stellen voor de verkiezingen dit tekort aankaarten en dit zelfs in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen; er zijn meer dan 7.000 kinderen tussen 0 en 3 jaar in Santa Cruz en er worden slechts 953 plaatsen aangeboden door alle openbare en particuliere kinderdagverblijven samen.

** Op maandag 6 mei 2019 werden er tientallen aardbevinkjes geregistreerd in het diep tussen Tenerife en Gran Canaria; de onderzeese activiteit, die in vaktaal een cluster wordt genoemd, startte om 02.16 uur, waarna er nog 32 schokjes volgden waarvan de zwaarste een kracht had van 2,1 op de schaal van Richter.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

SPECTACULAIR SPEKTAKEL

PROBEER DIT EENS!

spot_img