zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 208
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 208

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De Canarische Eilanden registreren 138,9 griepgevallen per 100.000 inwoners waarvan er 60 overleden tot op heden 7 april 2019 en er werden 504 ernstige ziekenhuisopnamen geregistreerd; 68% van de sterfgevallen was ouder dan 64 jaar, terwijl 30% tussen de 15 en 64 jaar oud was.

** De verantwoordelijke van de openbare diensten in Santa Cruz zorgt ervoor dat er gratis geparkeerd kan worden aan het strand van Las Teresitas, daar waar eerder de illegaal gebouwde ondergrondse parking werd afgebroken; deze plaats zorgt voor 260 extra parkeerplaatsen en voor commotie binnen de gemeenteraad waar wordt gemompeld dat de in- en uitrit van de parking uiterst gevaarlijk is.

** De havenautoriteiten van Santa Cruz hebben deze week deelgenomen aan Seatrade Cruise Global in Miami in Florida en hebben zich voorgenomen om aan 1 miljoen cruisepassagiers toegang te verschaffen tot Tenerife; tot nog toe zijn er in 2018 gezamenlijk 2,3 miljoen passagiers aan land gestapt op Gran Canaria en op Tenerife, zij het 6,5% meer dan in 2017.

** De Canarische Eilanden doen reeds langer hun best om fossiele brandstoffen in te ruilen tegen hernieuwbare energie; in 2018 moet er 1.000 megawatt bijkomen en tegen 2025 moet de groene duurzame energie tussen 60 en 70% behoren van het totale pakket zonne- en windenergie.

** De Canarische Eilanden registreren 4,6 gestrande zeezoogdieren per jaar als gevolg van aanvaringen door schepen; er zal een onderzoek gevoerd worden door de Capitanía Marítima en de Consejería de Obras Públicas y Transportes om dergelijke incidenten binnen de ZEC (Zonas de Especial Conservación) te minimaliseren.

** De beperkingen voor particuliere voertuigen op de TF-445 naar Punta de Teno worden verhoogd voor iedereen die er niet woont of werkt; vanaf maandag 15 april 2019 wordt de toegang enkel toegelaten voor bussen, taxi’s en voertuigen met een blauwe beperkingskaart, elke dag van de week en tussen 9.00 en 20.00 uur vanaf 1 juli tot 30 september.

** De prijs van de bussen voor residenten (Bono Residente Canario) op alle Canarische Eilanden is verlaagd van 47 euro naar 38 euro per maand; het abonnement voor gehandicapten is verlaagd tot 30 euro per maand, zo ook het jongerenabonnement.

** De rijkste Canariërs zijn Eustasio Antonio López, eigenaar van Lopesan Hotels, en Wolfgang Kiessling, hoofd van Loro Parque; de eerste beschikt over een kapitaal ter waarde van 1,1 miljard euro, terwijl de tweede (slechts) een totaal van 290 miljoen euro op zijn rekening heeft staan.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

WAT MET ONZE PLANEET

WEBCAM EL SAUZAL

spot_img