woensdag, juni 7, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 207

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 207

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Ophef op het strand van Las Teresitas in San Andrés, want de vermaarde kiosk ‘Lucas’ werd afgebroken ondanks een rechterlijke uitspraak die dit moest verhinderen; de laatste overblijvende kiosken werden deze week tegen de grond gewerkt, inclusief de Lucas-kiosk, en daarmee werd een rechterlijk bevel genegeerd.

** Als de verdere afwerking van de ringsnelweg tussen El Tanque en Santiago del Teide niet snel wordt aangevat, bestaat de mogelijkheid dat de vervaldag van het milieueffectenrapport afloopt en dat men daardoor helemaal moet herbeginnen met alle administratieve vergunningsaanvragen; in juli vervalt de vergunning en dan kan er geen snelweg worden bijgelegd of wordt de enkele rijstrook tussen El Tanque en de Erjos-tunnel niet ontdubbeld.

** Guargacho, dat tussen Arona en San Miguel de Abona ligt, krijgt een kinderspeelplein en een gloednieuw parkeerterrein; de gemeenteraad heeft geld vrijgemaakt voor de aankoop van een braakliggend terrein van 15.000 m² waarop deze realisatie moet worden opgetrokken en waarvan het geheel past in een stedenbouwkundig plan waarin ook een multisportterrein is opgenomen.

** Meteorologische omstandigheden zoals regen en wind kunnen wel eens de belangrijkste spelbrekers zijn bij allerhande activiteiten, maar bij sommige scholieren was dat uitermate graag meegenomen; verschillende klaslokalen van het Instituto de Enseñanza Secunderia in Guaza werden getroffen door wateroverlast en daarom moesten de lessen twee dagen lang geannuleerd worden.

** Merkwaardige uitspraak van Haroldo Martín, burgemeester van La Victoria, die beweert dat een tunnel tussen La Victoria en Güímar de files op de TF-5 sterk zou doen afnemen; hij is overtuigd van zijn devies omdat er tunnels worden gegraven onder water, waarom dan niet door bergen.

** Het nieuwste jeugdavonturenpark dat binnenkort vorm krijgt in Candelaria zal over een heuse klimmuur en een onvervalste tyrolienne ofte tokkelbaan beschikken; de werken die reeds aangevat zijn in de groene zone naast het winkelcentrum Punta Larga zullen drie maanden duren en een prijskaartje hebben van 77.344 euro.

** De Canarische Eilanden zetten in op watervliegtuigen die Tenerife en Gran Canaria met elkaar kunnen verbinden in nauwelijks dertig minuten tijd; concreet gaat het hier – naar analogie met Rusland, Korea en China – om vervoer van passagiers die met een dubbele snelheid van een HydroFoil-catamaran zullen overgevlogen worden.

** In La Laguna is men de wilde duiven met al hun nevenproducten kotsbeu omdat ze te veel overlast bezorgen; om het duivenbestand in te korven heeft de gemeenteraad beslist om een twintigtal duivenvangers te plaatsen om op deze manier het duivenbestand in de gemeente te verminderen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

KALK EN STEEN METSELT WEL

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES

TENERIFE VOOR BEGINNERS

NIEUWE FIETSROUTE

RUIM- OF HANDBAGAGE?