dinsdag, februari 27, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 206
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 206

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Het departement Milieu en Gezondheid van de gemeente Santa Cruz heeft een boete uitgeschreven van 8.714 euro aan een inwoner van de hoofdstad voor een drievoudige inbreuk op de gemeentelijke verordening voor het houden van honden; er werden drie zeer ernstige misdrijven vastgesteld, zijnde het houden van potentieel gevaarlijke honden zonder vergunning, het ontbreken van de wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering en het ontbreken van de chips bij twee van de drie honden.

** Het tonijnseizoen is pas een week oud en er werd reeds een recordvangst genoteerd zoals de vangst van de grootste tonijn die ooit in de wateren rond de Canarische archipel rondzwom, door een vissersboot uit Tajao; Daniel en Andreas, leden van de ‘Cofradía de Tajao’ hebben in de oceaan rond het zuiden van Tenerife een blauwvintonijn verschalkt met een onvoorstelbaar gewicht van 434 kilogram, die onmiddellijk na de vangst werd overgebracht naar de vismijn in Santa Cruz.

** Op Tenerife kunnen er slechts 953 kindjes naar een kinderopvang, terwijl er meer dan 7.000 kinderen zijn tussen 0 en 3 jaar die er een plaatsje zoeken; privé-kleuterscholen beschikken over 813 plaatsen, de openbare kleuterscholen bieden 140 plaatsen aan, terwijl er geen aanbod is van particuliere instellingen.

** Met bijna 800.000 voertuigen op Tenerife is het noodzakelijk om het wegverkeer in goede banen te leiden en de veiligheid op de weg te optimaliseren; daarom heeft de overheid beslist om de maximaal toegelaten snelheden optimaal te controleren met meer mensen en vooral met meer middelen en daarom zal het aantal controles significant opgevoerd worden.

** Tweehonderd ziekenhuisbedden in het Hospital de La Candelaria worden ingenomen door geriatrische patiënten die wachten op een operatie of die postoperatief herstellen; de helft daarvan kan niet ontslagen worden omdat ze geen opvang vinden bij familie om verder te genezen en/of de nodige medische hulp kunnen ontvangen omdat er geen openbare centra voor sociale gezondheidszorg op Tenerife voor handen is.

** De eilandregering plant deze zomer de reparatiewerkzaamheden aan de dam van Bajamar die in 2012 en 2013 heeft geleden onder een aantal zware stormen; er werd 1.497.539 euro aanbesteed voor deze werken en daarop heeft zich slechts één bedrijf gepresenteerd die de technisch ingewikkelde herstelling aankan van de dam die de golfenergie moet dempen.

** De eilandregering voorziet als alternatief voor de verbranding van afbreekbare afvalstoffen in een composteerinstallatie die door de overheid als sneller, duurzamer en veel goedkoper aanzien wordt; daarenboven zal de doelstelling om 40% van het afval op Tenerife te elimineren gemakkelijker behaald worden en daarom heeft de bestuurlijke overheid het bedrijf Tragsatec opdracht gegeven om een haalbaarheidsstudie uit te voeren van een composteringsinstallatie in de omgeving van de Montaña Birmagen, in de gemeente El Rosario.

** De aanwezigheid van ongeveer 300 Kramerpapegaaien, ook halsbandparkieten genoemd, in de hoofdstad Santa Cruz bereikt een hoogtepunt en daarom zal de gemeentelijke overheid vlak voor het broedseizoen overgaan tot het indijken van de invasieve vogelsoort die de scheuten van de bomen en palmen verslindt en gaten maakt in de boomschors; er zullen op regelmatige tijdstippen papegaaien gevangen en daarna verscheept worden naar verschillende dierenparken over de hele wereld.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM CABO LLANOS

VISAREND BESCHERMD

spot_img