maandag, april 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 204
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 204

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De griep is niet zo onschuldig als hij eruit ziet en zorgde in de week van 25 februari tot 3 maart voor drie griepdoden waardoor het aantal sterfgevallen dit jaar op 36 komt te staan; volgens de afdeling Epidemiologie van het directoraat-generaal Volksgezondheid van de Canarische regering bedroeg de incidentiebesmetting van influenza in de negende week van het jaar 61,32 gevallen per 100.000 inwoners en dit resulteerde voor de derde week op rij onder de drempel van een epidemie.

** De aanwezigheid van ongeveer 300 Kramerpapegaaien in de hoofdstad Santa Cruz is zeker geen ‘good news show’ omdat zij als invasieve vogelsoort scheuten van bomen en palmen verslinden en gaten maken in de boomschors van de bomen waar ze resideren; dit is niet de eerste keer dat het eiland problemen heeft met deze vogelsoort want in april 2018 bedreigde ze ook al het biosfeerreservaat in het Ananagebergte.

** De bestuurlijke overheid zal het natuurreservaat Malpaís de Rasca in Arona met 50% uitbreiden; het gebied dat nu 315 hectare groot is en de zuidwestelijke hoek vormt tussen Las Galletas en Palm-Mar, wordt uitgebreid tot 475 hectare en moet aldus de exploderende verstedelijking indijken of andere bedreigingen als gevolg van menselijk handelen vermijden.

** Een jaar na de opening van de haven van Granadilla blijkt deze, alle faciliteiten inclusief, zeer controversieel te zijn en was ze de gastheer van welgeteld één schip dat oud metaal als cargo aan boord nam en vandaar heeft weggevoerd; sinds dag één is de haven de bufferaanlegplaats voor boorplatforms en boorschepen, maar dat brengt geen economische activiteit in het laatje.

** De voorzitter van de eilandregering, Carlos Alonso, het fietscollectief #YosoyTenerife en de vertegenwoordigers van een aantal wielerclubs hebben het manifest ‘Por un Desarrollo Insular de la Bicicleta’ ondertekend; deze bewustwordingscampagne moet de fiets integreren in het toerisme op Tenerife als onderdeel van een betere eilandmobiliteit, de bevordering van fietsroutes, de verbetering van de verkeersveiligheid en de aspecten die van bijzonder belang zijn voor het fietstoerisme.

** Het ‘Hospital del Sur’ dat opgetrokken is in El Mojón maakt deel uit van het Complejo Hospitalario Universitario Nuestra Señora de Candelaria (Hunsc) en is verbonden aan het Departement Gezondheid van de Canarische Eilanden, biedt nu ook endoscopische onderzoeken aan; op deze manier wordt deze medische bijstand toegevoegd aan andere specialisaties, zoals cardiologie, oogheelkunde en pneumatologie.

** Elke gemeente op Tenerife probeert zijn gemeente te presenteren en aan te bieden op een unieke manier die elke resident en toerist moet verleiden; Arico ‘verkoopt’ zijn natuurlijke en etnologische rijkdommen die binnen de gemeentegrenzen, op 178 vierkante kilometer en langs een 20 kilometer lange kustlijn gelegen zijn, in een promotiebrochure waarin alpinisme, speleologie en duiken wordt gepromoot die werd voorgesteld in het vuurtorenhuis Punta de Abona.

** Komt er in de nabije toekomst een nieuw themapark in de hoofdstad Santa Cruz op de plaats waar de olieraffinaderij is gelegen, is de vraag die door velen wordt gesteld; volgens verschillende studies is een themapark niet verenigbaar met het nabijgelegen waterzuiveringsstation dat in Valle de Guerra is gelegen en daarom ondenkbaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

MEER DAN 29.000 LEDEN

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

DODELIJKE SELFIES

ILLEGAAL TV-KIJKEN

BUSSEN OP TENERIFE

spot_img