dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 202
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 202

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De gemeente Arafo organiseert een cruisetocht voor zijn inwoners naar Venetië, Argostoli, Santorini, Mykonos, Katakolon en Bari; deze negendaagse croisière vaart tussen de toeristische juweeltjes in de Egeïsche Zee van 20 tot 28 september 2019 en kost 1.415 euro per persoon, inclusief de vlucht heen en terug naar Venetië.

** Metrotenerife heeft meegedeeld dat het stakingscomité een nieuwe wijziging van de stakingskalender voor de maand maart heeft aangekondigd die van invloed zal zijn op de belangrijkste dagen van het Carnaval in Santa Cruz; de dagen van het carnavalsgebeuren wordt er met dubbele trams gereden met een capaciteit van 400 zitplaatsen per voertuig, uitgezonderd in het weekend plus de maandag en dinsdag van carnaval.

** We lazen de voorbije weken berichten in de lokale kranten dat Tagoro, een deelgebied van La Tacoronte, af te rekenen krijgt met een termietenplaag en dat de gemeentelijke overheid zich heeft ingelaten met de bestrijding ervan; dat de termieten nu ook zijn aangekomen in El Pris, doet ons concluderen dat de gemeentelijke acties niet echt doeltreffend waren.

** De gemeenteraad van het hoofdstedelijk gebied Santa Cruz neemt drastische maatregelen om voertuigen met enkel de bestuurder aan boord te weren uit het straatbeeld; daardoor wil men de instroom van voertuigen beperken en tegemoet komen aan de regels die het milieu beter moeten beschermen.

** De verkeersproblemen op de TF-1 blijven groeien en na Las Chafiras krijgt ook Guaza te maken met een saturatie van het verkeer; op piekmomenten worden daar 7.200 voertuigen per uur geteld, daar waar de doorstroom werd berekend op 1.600 voertuigen per uur en per rijstrook en daarmee bombardeert het zichzelf tot de locatie met de grootste verkeersdichtheid op Tenerife waar dagelijks meer dan 100.000 voertuigen voorbijkomen.

** Omdat de bestuurlijke overheid van de hoofdplaats Santa Cruz meer dan 300.000 bezoekers verwacht op het gratis concert van Juan Luis Guerra zullen extra maatregelen moeten getroffen worden; om het nodige veiligheidsdispositief te plaatsen is naast de uitgebreide veiligheidsmaatregelen ook het vrijmaken van de parking waar 600 personenwagens kunnen plaatsnemen noodzakelijk.

** De regering van de Canarische Eilanden heeft maandag in de regeringsraad en op voorstel van het ministerie van Openbare Werken en Vervoer besloten om de officiële naam van de luchthaven Tenerife Norte – Los Rodeos te wijzigen in de naam “Aeropuerto Tenerife Norte – La Laguna”, dit naar analogie van andere Europese Internationale luchthavens; misschien is de tijd rijp om de zuidelijke luchthaven om te dopen in “Tenerife Sur – Granadilla de Abona”.

** De nieuwe hoogspanningslijn zal over het grondgebied van Candelaria bovengronds lopen en daarom worden er onteigeningen gedaan in het gehucht Barranco Hondo; een zestigtal inwoners is getroffen door deze acties van het Red Eléctrica Española die moet voorzien in een 220 kilovolt-leidingnetwerk van Las Caletillas naar El Rosario.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WEBCAM SANTA ÚRSULA

SPAANS LEREN

FIETSEN OP TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP