woensdag, maart 29, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 201

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 201

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Taoro is reeds langer een broednest van termieten, daar waar deze allesvreters zich nestelden in huizen om hun larven te laten gedijen; er werden maatregelen getroffen maar deze blijken nu niet efficiënt te zijn, want de plaag deint uit naar de terrasteelt waar de wijnstokken worden aangevallen door deze onverzadigbare geleedpotigen.

** De groei van het hoteltoerisme in de hoofdstad Santa Cruz wordt getemperd door de illegale verhuur van vakantiewoningen; het grootstedelijk gewest telt volgens de overkoepelende hotelorganisatie 760 vakantiewoningen waarvan er 377 niet zijn geregistreerd en deze situatie werkt illegale verhuur in de hand en maakt een gezonde concurrentiestrijd onmogelijk.

** Het nooit afgewerkte hotelcomplex uit 1973 staat naakt te schitteren op de kustlijn van Anaga en vormt een onveilig decor voor iedereen die het wil betreden; de gemeente heeft € 100.000 uitgetrokken om de toegang tot het gebouw hermetisch af te sluiten om ongevallen en pogingen tot zelfdoding te vermijden. http://tenerifeconnect.be/hotel-zonder-sterren/

** Inwoners van Fuente Nueva, een gehucht op bijna 1.000 meter hoogte in Arico, leven nog steeds in het stenen tijdperk en hebben tot op vandaag geen voorzieningen zoals leidingwater en elektriciteit; nochtans werd er in 2017 een budget in de begroting voorzien van € 190.000 om het gehucht aan het elektriciteitsnet te schakelen en omdat dit nog niet is uitgevoerd hebben de inwoners spandoeken opgehangen om de gemeentelijke overheid te herinneren aan de plenaire vergadering van december 2017, waarop dit agendapunt werd goedgekeurd.

** De gemeenteraad van Adeje activeert een ambitieus project ter bevordering van energiebesparing en energie-efficiëntie waarbij de CO2-uitstoot met 40% moet verminderen in 2030; op deze manier wordt Adeje de eerste gemeente op Tenerife die het Actieplan Klimaat en Duurzame Energie (PACES) goedkeurt en wijst erop dat dit het gevolg is van een project van de Europese Unie dat energie-efficiëntie moet verhogen, de productie van hernieuwbare energie moet opvoeren en het beheer van vast afval moet verbeteren.

** De organisatie van het carnaval in Santa Cruz heeft een grote naam kunnen strikken om het carnavalsgebeuren nog meer te belichten en vooral om nog meer mensen naar de hoofdstad te lokken; Juan Luis Guerra, bij ons gekend van zijn nummer ‘Burbujas de amor’, zorgt op zaterdag 9 maart 2019 om 20.00 uur voor een optreden op het podium dat is opgesteld op de Avenida Francisco La Roche en dat vrij toegankelijk is voor iedereen.

** Het hotel dat in de onmiddellijke nabijheid van de mooie strandzone La Tejita zal worden gebouwd botst op onvoorziene omstandigheden en daarom wordt de bouw ervan uitgesteld; de ecologische vereniging Salvar La Tejita en de Asociación Tinerfeña de Amigos de la Naturaleza (ATAN) hebben verzekerd dat de vergunning voor de bouw van het hotel is opgeschort totdat het afbakeningsdossier is opgelost.

** De Guardia Civíl heeft tussen 5 en 8 januari 2019 onderzoek verricht naar de exploitatiecriteria van 8 duikcentra op Tenerife en heeft daarbij 61 overtredingen vastgesteld; twee duikcentra in Abades, twee in Radazul en vier in Las Galletas liepen tegen de lamp en riskeren hoge boetes en eventuele sluiting als de overtredingen niet worden weggewerkt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ACHTER DE SCHERMEN

VERHITTE DERBY

WATERONTZILLTING OP TENERIFE