maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 200
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 200

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Het hotelcomplex Guayarmina dat op de eerste lijn ligt in Fañabé is 30 jaar oud en heropent na een update die ruim 26 miljoen euro heeft gekost; het complex dat naar La Gomera is gericht telt 500 kamers, waaronder de ‘koninklijke platinasuites’, zes bars, een spa met massagecabines voor binnen en buiten en een grote fitnessruimte.

** Het huisje van de vuurtorenwachter op Punta de Abona; tussen El Porís en Abades in de gemeente Arico, krijgt groen licht om als museum te worden uitgebaat; de burgemeester, Elena Fumero, heeft drie jaar moeten wachten op de goedkeuring van overheidswege nadat eerder al een gedeelte als restaurant werd gegund.

** Een deel van het strand Las Teresitas in San Andrés werd tijdelijk afgesloten vanwege watervervuiling nadat een analyse werd uitgevoerd met een negatief resultaat; de vastgestelde verontreiniging was te wijten aan enterokokken en volgens de schepen/wethouder van Milieu kan de aanwezigheid ervan verband houden met kalkdeeltjes die met de calima zijn aangevoerd.

** Na de start van de werkzaamheden aan het sportpaviljoen in Valle San Lorenzo kondigt de gemeenteraad van Arona een ‘absolute transformatie’ aan om het centrum van Valle San Lorenzo te moderniseren; het project beslaat in het centrum van de deelgemeente een oppervlakte van meer dan 10.300 vierkante meter waarvoor de werken op een later tijdstip zullen worden aanbesteed.

** Een korte maar hevige calima heeft de Canarische Eilanden even de adem afgesneden omdat de waarden van de stofdeeltjes 1.000 µgr/m³ hebben bereikt; de hoge zuidwestenwind heeft ervoor gezorgd dat er spectaculaire foto’s konden worden genomen bij temperaturen die even aan de 25 graden hebben getipt.

** Een ongeëvenaarde bevolkingsaangroei heeft ervoor gezorgd dat de gemeenten Arona, Adeje en Grandilla samen 3.000 inwoners meer tellen dan de hoofdstad Santa Cruz; de drie zuidelijke gemeenten huizen samen 210.000 inwoners, waarvan Arona 99.283, Granadilla 58.738 en Adeje 52.405 inwoners telt.

** De eilandregering van Tenerife heeft bevestigd dat het woningbouwproject in Palm-Mar (Arona), dat wordt uitgevoerd op een terrein waar zich een archeologische site bevindt, geen enkele hinder ondervindt van het archeologisch onderzoek ter plaatse; de bouwpromotor heeft zich voorafgaand de realisatie van de bouw voldoende geïnformeerd om het herstel van de archeologische resten te verzekeren.

** Waarom er zo weinig zonnepanelen te bespeuren zijn op, om en bij particuliere woningen op Tenerife is te wijten aan de complexiteit en de duurtijd van de administratieve aanvraag, die wel tot negen maanden kan duren; gelukkig werd er een wetsvoorstel ingediend om de procedures weldra te versoepelen en vooral te vereenvoudigen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

HUWEN OP TENERIFE

DUIKMONUMENT IN PALM-MAR

KADASTRALE GEGEVENS

SEB LEESON LEGAL GROUP