donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 199
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 199

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Het directoraat-generaal van Veiligheid en Noodsituaties van de Canarische regering heeft op zaterdag 2 februari, vanaf 06.00 uur ‘s morgens, de alarmtoestand afgekondigd in de gemeente Garachico omdat er zich abnormale kustverschijnselen voordeden; ‘mar de fondo’ is een verschijnsel dat hoge golven genereert door harde tot stormachtige wind boven de oceaan metershoge golven doet aanspoelen op de kusten.

** De wegenwerken aan de verbinding Las Chafiras-Oroteanda die een einde moeten maken aan het verkeersinfarct dat dagelijks optreedt rond het op- en afrittencomplex in Las Chafiras waar dagelijks 75.000 voertuigen voorbij komen zijn eindelijk gestart; bulldozers zijn vrijdag begonnen met de eerste nivelleringswerken ter hoogte van kilometer 64,5 op de snelweg TF-1.

** Het weer op de Canarische Eilanden is niet slechter of beter dan andere jaren; het winterweer stagneert en geeft veel bewolking in het noorden waaruit regelmatig neerslag valt, terwijl het zuiden geniet van afwisselende bewolking waardoor er heel veel zon schijnt; de temperaturen zijn gelijk aan de langjarige gemiddelden met 21 graden in het zuiden van Tenerife en tot minimaal 10 graden El Hierro.

** Het Openbaar Ministerie dient een klacht in tegen schietclub Tauchoin voor het achterlaten van 25 ton loodafval in een ‘barranco’ in Adeje ; loden schietprojectielen zijn massaal terug te vinden in de schietrichting en dit zorgt ervoor dat het milieu ernstige schade wordt toegebracht.

** De burgemeester van Santa Cruz, Jose Manuel Bermudez, ontving 19 dames en 17 meisjes op het stadhuis die zich kandidaat hebben gesteld voor de verkiezing van Carnavalskoningin 2019; de verkiezingen zullen plaatsvinden op 27 februari 2019 vanaf 21.30 uur en zullen rechtstreeks uitgezonden worden door Televisión Canaria en door de Spaanse nationale tv.

** Na de werklozen kunnen nu alle 65-plussers op Tenerife ook genieten van het 30-euro-project op het openbaar vervoer; alle residenten die ouder zijn dan 65 jaar kunnen, zonder inkomenslimiet, genieten van het nieuwe ‘Abono Sénior +65’-abonnement en aldus profiteren van de 12 miljoen euro kostende ‘Bono Residente Canario’ dat door de eilandregering wordt gedragen.

** Deze week bracht de centrale Spaanse overheid een ongunstig rapport uit over de haven van Fonsalía waarbij een basisbudget van € 203 miljoen is gemoeid dat voor een deel gefinancierd zal worden met Europese fondsen; de eigenlijke reden van het ongunstig advies is het dwarsliggen van het Ministerie van de kustgebieden ‘Costas’, die het project niet op één lijn krijgt met haar eigen wetgeving.

** Tenerife sloot 2018 af met een recordaantal van 5.800.000 toeristen en een recordomzet die aanzwol tot 4.474.000.000 euro; voor 2019 is de toeristische sector eerder onzeker want niemand weet wat een Brexit voor Tenerife zal betekenen en ook niet hoe populaire zonnige bestemmingen in Tunesië, Turkije en Egypte het zullen doen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VIRUSSEN OP TENERIFE

ONBEKEND TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

VAN KUST TOT KUST

KAMER NUMMER 100

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP