zondag, juli 21, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 198
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 198

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Met voorsprong de grootste hutsepot op Tenerife werd klaargemaakt door de Asociación San Antonio Abad om de feesten Las Tradiciones de La Florida, een gehucht van La Orotava, vorm te geven; het recept bestond uit 1.350 kilo pompoen, 1.100 chayota-komkommers, 980 speklapjes en evenveel ribbekes, 90 kg kikkererwten, 70 kg bonen, 70 kg wortelen, 75 ananassen, 650 kolen, 60 kilo zoete aardappel en evenveel prei, 25 knoflookbollen, 100 uien, 45 bundels peterselie, 75 bubangos (kalebas), 700 aardappelen, 125 kippen en 250 kilo gofio.

** Het strand van El Médano werd deze week afgesloten en ontoegankelijk verklaard voor baders en zwemmers omdat er aanwezigheid van de E-colibacterie werd vastgesteld; de oorzaak werd opgespoord door de gemeentelijke diensten en de Guardia Civíl maar niet gevonden en om het strand opnieuw toegankelijk te stellen moesten er twee negatieve controles uitgevoerd worden binnen een tijdsspanne van 48 uur, en dat is dan ook gebeurd.

** Candelaria maakt zich op om het meest religieuze feest van Maria op het eiland te vieren met de kaarsenprocessie Las Candelas op vrijdag 1 februari, de vooravond van de naamdag van Maria; op zaterdag 2 februari (Maria Lichtmis) vertrekken er een aantal pelgrimstochten vanuit verschillende locaties naar Candelaria en ’s avonds zijn er in de kathedraal twee concerten gepland.

** De Policía Nacional heeft in Arona twee cannabisclubs ontmanteld die fungeerden als drugsites en daarbij werden zeven personen opgepakt met Italiaanse, Britse en Spaanse nationaliteit; de politieactie heeft 13,6 kilogram marihuana, 691 gram hasjiesj en 2.453 euro in beslag genomen, naast allerhande weegtoestellen.

** De carnavalsorganisatie in Santa Cruz heeft een accent toegevoegd aan de genderwaarden die tijdens dit internationaal evenement zullen toegepast worden met een paars viooltje als symbool; zo wordt er geageerd tegen seksuele en seksistische agressie en zullen er tegelijkertijd bewustmakingsacties worden uitgevoerd bij de verschillende groepen die deelnemen aan het carnavalsgebeuren.

** De eilandregering lanceert een nieuwe actie om werklozen te helpen om snel een nieuwe job te vinden; de overheid heeft werkzoekers de kans om een vervoerticket aan te schaffen om zich onbeperkt te verplaatsen met bus en tram tegen de prijs van 30 euro per maand met een maximale looptijd van 6 maanden.

** De traditionele dierenwijding op het strand van La Enramada in La Caleta heeft 10.000 mensen naar Adeje’s populaire kustplaats geleid; voor de Fiestas van San Sebastiaán komen mensen met hun dieren naar de kust om ze te laten zegenen en om als dusdanig de traditionele en culturele waarden te onderhouden.

** Eind november 2018 hebben wij met enige fierheid aangekondigd dat de wegenwerken in Las Chafiras, daar waar elke dag duizenden voertuigen bumper aan bumper vooruitschuiven of onverschrokken vast komen te zitten in het grootste verkeersinfarct der Canarische Eilanden, snel zouden aanvangen; twee maanden later zijn de werken nog steeds niet gestart omwille van een verplicht contract voor controle en toezicht op de werken, dat nog niet is gegund.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

TENERIFE VOOR KINDEREN

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

AFVALWATER

SEB LEESON LEGAL GROUP