zondag, april 21, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 185
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE DEEL 185

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Groot was de verwondering van visser Pedro Curbelo uit Candelaria toen hij samen met andere vissoorten een levende haai bovenhaalde vanuit 105 meter diepte; de grijze haai was 2,4 meter lang, woog ongeveer 200 kilogram en werd gevangen op amper een zeemijl buiten de kust van Playa la Viuda.

** Opnieuw slapen er daklozen in de sloppenwijken van Pancho Camurria (Buenos Aires) in Santa Cruz, terwijl er nochtans een daklozentehuis is in de hoofdstad; het gemeentelijke opvangcentrum zit overvol en veel daklozen proberen dan een slaapplek te zoeken die comfortabel genoeg is om de nacht door te brengen.

** La Orotava kampt met een kauwgomprobleem dat hygiënische overlast bezorgt aan voetgangers en wandelaars; om de kauwgomresten te verwijderen heeft de gemeente een schoonmaakploeg op de baan gestuurd met een hogedrukreiniger die alle viezigheid verwijdert met een waterstraal van 200 bar onder een temperatuur van 100 graden.

** Het centrum van La Laguna daarentegen wordt belaagd door een overmacht van duiven die de binnenstad gebruiken als verblijfplaats; de duivenpopulatie groeit zienderogen en zorgt niet alleen voor overlast maar ook voor onhygiënische toestanden waardoor de gemeentelijke overheid zich genoodzaakt ziet om het probleem snel, maar op een diervriendelijke manier op te lossen.

** Tijdens de laatste winkeleditie ‘Ven a Santa Cruz’ van dit jaar wordt het accent gelegd op een mix van internationale gerechten en livemuziek; het eerste weekend van november is het de laatste keer dat de hoofdstad aantrekkelijk gemaakt wordt voor iedereen die gaat winkelen, in december wordt de binnenstad van Santa Cruz omgetoverd tot een feeëriek kerst- en nieuwjaarsdecor.

** Koude bovenlucht van polaire oorsprong is boven de Canarische Archipel in botsing gekomen met de warme subtropische luchtmassa en heeft gezorgd voor onstabiliteit in het weermilieu; het gevolg was dat er gedurende 24 uur lokaal heel veel regen is gevallen die de barranco’s heeft doen vloeien, wegen heeft veranderd in waterglijbanen en lager gelegen locaties en gebieden onder water heeft gezet.

** De Canarische regering geeft nu ook groen licht aan het Tropicanaproject in Adeje waarbij het bedrijf Tropicana S.A. een bedrijventerrein kan realiseren op een grondoppervlakte van 60.000 vierkante meter waar in een nabije toekomst 4.000 directe en indirecte banen zullen gecreëerd worden; dit is een van de meest ambitieuze projecten in de commerciële geschiedenis van de Canarische Eilanden is bijna klaar en nu worden nationale en internationale bedrijven aangetrokken om een waardige invulling te concretiseren.

** Duizenden residenten en toeristen hebben opnieuw genoten van de herfstbedevaart in Adeje; de ‘romería’ ter gelegenheid van de viering van de ‘Virgen de la Encarnación en Santa Ursula’ werd samengesteld uit tientallen spannen die hun voedselvoorraad op het einde van de stoet hebben gedoneerd voor de bedeling aan de armste gezinnen in de gemeente.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WIJNEN UIT TENERIFE

WIND OP TENERIFE

spot_img