woensdag, april 17, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 177
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 177

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Midden volgende week start in Santa Cruz een nieuwe manier om het historische stadscentrum nog beter te leren kennen; drie toeristische treintjes die bestaan uit een locomotief en twee wagonnetjes zullen elk 55 personen kunnen rondvoeren in een citytripformule die € 22 kost en die plaatsen worden bezoekt die de grotere citybussen niet kunnen bereiken.

** In Guía de Isora komt er een nieuwe brandweerkazerne; op zich is dit geen opzienbarend nieuws maar als je de locatie aanschouwt dan zie je dat de brandweerpost zal gebouwd worden op een eiland binnen een netwerk van snelwegen, ronde punten en secundaire verbindingswegen en dan weet je dat deze ‘snelle’ jongens vliegensvlug in elke richting kunnen uitrukken om hulp te bieden bij noodgevallen.

** De weersomstandigheden zijn ideaal om de groei en bloei van micro-algen op de oceaan te bevorderen rond de Canarische Eilanden; daarom werden er onder meer op Tenerife verschillende badplaatsen gesloten tussen El Sauzal en Punta del Hidalgo en in de omgeving van Los Gigantes.

** De kogel is door de kerk wanneer we het over de startdatum van de werkzaamheden hebben die het monsterend verkeer in en rond Las Chafiras in goede banen zal moeten leiden; twee rotondes en een nieuwe weg zullen alle huidig verkeer tussen Las Chafiras en La Oroteanda wegnemen.

** Boegeroep alom bij iedereen die van fietsen houdt wanneer Titsa haar nieuwe bussen voorstelt; er is op geen enkele manier rekening gehouden met het transport van fietsen bij het openbaar vervoer ondanks het feit dat de voorzitter van de eilandregering Carlos Alonso samen met een aantal fietsverenigingen op 5 juli laatstleden had opgeroepen rekening te houden met deze modaliteit.

** Vaartuigen die op legale wijze toeristen naar spottersplaatsen voor zeezoogdieren brengen worden geconfronteerd met een bergenhoge en moeilijke administratie om aan de nodige vergunningen te geraken sedert er een 60-tal illegale bedrijven het zwijgen werd opgelegd; een mogelijke verklaring daarvoor is dat uit verschillende studies is gebleken dat in het lichaam van de zeezoogdieren in het zuiden een hoog cortisolgehalte is teruggevonden dat wijst op een groot klinisch stressgehalte en men het aantal bootbedrijven wil beperken.

** Het gemeentelijk zwembad van Candelaria is voor de zevende keer deze zomer gesloten omdat er fecaliën in het water zijn ontdekt; de oorzaak moet gezocht worden bij personen die weigeren de verplichting na te leven waarin staat dat kinderen jonger dan drie jaar enkel mogen baden als ze een zwemluier om hebben.

** De uitbater van de noordelijke luchthaven Los Rodeos, Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea (AENA), zal volgend jaar een interactieve geluidsbelastingkaart van de luchthaven online plaatsen; deze webservice heeft als doel informatie te verschaffen aan de omwonenden, waaronder ook de vliegtuigroutes en geluidsgegevens die door alle meetpunten op de luchthaven worden verzameld.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEG MET FRANCO

TENERIFE HORSE RESCUE

NAAR DE MARKT

spot_img