donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE - 172
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – 172

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** ITER (Instituto Tecnológico y de Energías Renovables), het instituut dat zorgt voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie, zal op korte termijn drie windparken uit de grond stampen die stroom zullen leveren aan 14.000 woningen; de parken van Areté en La Roca kosten zesentwintig miljoen euro, het park in Arico kost zestig miljoen euro en deze zullen helpen om jaarlijks 144.000 ton kooldioxide, 1.000 ton zwaveloxide, 380 ton stikstofoxide en 130 ton koolmonoxide uit de lucht te houden.

** De eerste vergunning voor de bouw van een hotel in El Mojón zorgt reeds voor consternatie en opschudding; de goedkeuring voor de bouw van het vijfsterrenhotel op een grondoppervlakte van 26.920 vierkante meter werd door de oppositie getorpedeerd omdat waardevolle informatie zou zijn achtergehouden.

** Een tijd terug hebben de inwoners van Santa Cruz mogen meedenken met de gemeentelijke overheid om de stad te verfraaien; van de 100 ingediende voorstellen werden er 45 weerhouden, waaronder de aanleg van nieuwe hondenparken, de aanleg van nieuwe speelpleintjes, het installeren van leuningen, aanbrengen van aangepaste openbare verlichting en verbeteringen aan pleinen en straten.

** Verschillende bedrijven eisen een dringende heropening van de aanlegsteiger in de baai van Masca; de kade is van levensbelang voor een aantal toeristische bedrijven die zich afvragen waarom de inschepingsplaats aan het strandje, na de reparatie, nog niet operationeel is.

** De inspanning die de eilandregering onderneemt om het milieu te verschonen en om, zoveel als kan, over te gaan op hernieuwbare energie werpen hun vruchten af; tegen 2025 moet er 45% productie zijn van wind- en zonne-energie, in 2050 moet het eiland helemaal zelfbedruipend zijn en eigenhandig voor 100% groene stroom zorgen.

** De toegangswegen tot het strand van Los Guíos in Santiago del Teide zullen verfraaid worden en meer toegankelijk worden gemaakt; de werken die 398.728 euro kosten zullen betaald worden door de eilandregering en daarmee zal het bestemmingsgebied helemaal gerenoveerd worden om zodoende ook concurrentieel te blijven.

** Het Cabildo beperkt de snelheid op weg naar en van San Andrés tot 60 km/u om de veiligheid van fietsers en voetgangers te waarborgen; op dit traject van meer dan 3 kilometer, ook Dique del Este genoemd, was een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur toegestaan, maar vanaf 23 juli 2018 is dit verleden tijd.

** De derde editie van het Drone Festival van Candelaria zal in het teken staan van scholing en opleiding; van 31 augustus tot 2 september 2018 zullen het gemeentelijk paviljoen Punta Larga en het technologisch centrum in het middelpunt van de belangstelling staan om tekst en uitleg te geven over de verschillende gebruiksmogelijkheden van deze onbemande luchtvaartuigen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

TOERISTEN OP TENERIFE

TENERIFE IK KOM ERAAN

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

‘S LANDS WIJS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP