maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 163
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 163

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Het stadsbestuur van Santa Cruz heeft met onmiddellijke ingang de bar, annex restaurant van de Cofradía de Pescadores in San Andrés laten sluiten; bij gebrek aan een vergunning kan deze handel niet open blijven en daarenboven moeten de uitbaters een boete betalen van 20.000 euro.

** Na 12 maanden verbouwen en een investering van veertig miljoen euro heeft het prestigieuze hotel Iberostar Sábila in Costa Adeje opnieuw haar deuren geopend; het voormalige hotel met de naam Torviscas Playa beschikt nu over 472 kamers die vijf sterren werden toebedeeld en de uitbating richt zich volledig op het segment ‘enkel volwassenen’.

** Er is opschudding ontstaan in Los Cristianos na de overvallen in een aantal winkels; op professionele wijze werden eerder deze week, in de vroege ochtend twee restaurants, een kledingwinkel en een juwelier overvallen door een gemaskerde bende en het onderzoek wijst uit dat deze criminelen niet aan hun proefstuk toe zijn en dat er nog wel overvallen en/of inbraken kunnen volgen.

** Een gecoördineerde rampenoefening heeft 250 hulpverleners samengebracht rond de kabelbaan van de Teide; de rampsimulatie werd afgehaspeld door de Bomberos de Tenerife, de Grupo de Intervención de Montaña (Greim) de Guardia Civil, de Policía Local de La Orotava, de Unidad Militar de Emergencias (UME), de dienst Ayudas en Emergencias Anaga (AEA) en het Rode Kruis.

** Volgens de islamitische federatie van de Canarische Eilanden wonen er op alle eilanden samen 75.000 moslims; de gemeenschap in het zuiden van Tenerife telt 20.000 muzelmannen en dito vrouwen en is zonet de ramadan ingestapt, de heilige vastenmaand van de islamitische godsdienst.

** Het ‘plan especial’ van de heraanleg van het strand van Las Teresitas is dode letter en gebakken lucht zolang er niet geweten is wie eigenaar is van deze strandoase; dit valt als een verrassing uit de lucht omdat de geschiedenis ons heeft geleerd dat het strand door een arrest werd teruggegeven aan de gemeente Santa Cruz en de achterliggende gebieden teruggeschonken werden aan de eerder veroordeelde zakenlui.

** De eilandregering heeft twee miljoen euro voorzien om saneringswerken uit te voeren en een zuiveringssysteem te plaatsen in een lager gelegen deel van San Miguel de Abona; de werken vangen aan in 2019 en zullen alle lozingen in de nog bestaande beerputten moeten elimineren.

** Personen die eigenaar zijn van geiten die loslopen in het Anagagebergte krijgen twee maanden de tijd om hun beesten naar een afgesloten privédomein te brengen; de overheid wijst er op dat geiten onder de noemer ‘huisdieren’ vallen en dat deze niet in het wild mogen achtergelaten worden op straffe van 1.500 boete en het betalen van de schade die deze allesvreters hebben aangericht.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

BONT OM DE ARM…

‘S LANDS WIJS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

STOF VAN DE CALIMA

ONMOGELIJK

SEB LEESON LEGAL GROUP