maandag, april 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN OP TENERIFE 221
spot_img

KORTE BERICHTEN OP TENERIFE 221

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN BAND HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR ONZE NEDERLANDSTALIGE LEZERS. DE BERICHTGEVING IS NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVAT DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES VERWOORD WORDT.

** Het nieuwe Centro de Salud in Las Chafiras wordt momenteel opgebouwd en zal de deuren openen eind volgend jaar; de werken zullen 17 maanden in beslag nemen en ruim 1,8 miljoen euro kosten en worden voor 85% gesubsidieerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling binnen het kader van Feder-Canarias 2014-2020.

** Na 12 maanden wegenwerken, met een waarde van ruim 1 miljoen euro, zal het rondpunt op de TF-47 in Armeñime opengesteld worden voor alle verkeer; deze locatie heeft ook een andere rotonde met een kleinere diameter die de verkeersstroom in en uit de kern van Armeñime regelt en die de verkeersstroom tussen beide rotondes verbetert, daar waar dagelijks meer dan 20.000 voertuigen passeren.

** Op gerechtelijk bevel en in een operatie onder leiding van agenten van de Seprona en met de medewerking van de stad Adeje en de eilandregering, is men overgegaan tot het bevrijden van 76 honden die waren opgesloten op een finca in de gemeente Adeje; de concentratie van een dergelijk aantal huisdieren in slechte hygiënisch-sanitaire omstandigheden werd ontdekt door de lokale politie na een verkeersongeluk waarbij een chauffeur van de weg af ging en gewond raakte.

** Ecologisch protest resulteerde in 10.000 handtekeningen op een petitie in het kader van een internetcampagne om Europa te vragen om geen vergunningen of fondsen te geven aan het geplande havenproject van Fonsalía aangezien de werkzaamheden nefast zouden zijn voor het beschermde gebied Teno-Rasca; volgens de groeperingen Magec-Ecologistas en Acción betekent de nieuwe haven een directe aanval op het natuurgebied van 69.489 hectare.

** Thibaut Courtois is met vakantie, zoals telkenjare, op Tenerife en is door zijn keeperschap bij de voetbalclub Real Madrid een bekende sportman, ook op Tenerife; zo verschenen er reeds foto’s in de pers en op sociale media van Thibaut met zijn zoontje in het zwembad, Thibaut met zijn familie in Siam Parque en Thibaut in het Loro Parque.

** Gisteren is de kleine baai van Las Caletillas (Candelaria) een paar uur lang omgebouwd tot een groot milieuklaslokaal, met als doel het bewustzijn en de zorg voor ons milieu te vergroten; velen hebben deelgenomen aan het brede scala van activiteiten, van gesprekken over zeedieren en de schade veroorzaakt door kunststoffen tot eerstehulpworkshops en een fototentoonstellingen over de schade die de mens toebrengt aan het mariene milieu.

** De voorzitter van het Círculo de Empresarios del Sur de Tenerife vraagt om de nodige investeringen voor de infrastructuur van de haven van Granadilla zo snel mogelijk af te ronden; de havenautoriteiten van Tenerife zijn bezig met het uitbreidingsproces van twee miljoen vierkante meter land voor de installatie van industrieën die kunnen profiteren van de vrijhandelszone en de speciale douanezone binnen de Canarische Eilanden.

** Er zijn slechts acht hondenstranden op de Canarische Eilanden en die worden beschreven op de website redcanina.es; voor Tenerife zijn dat El Puertito in Güimar, Playa Las Gaviotas in San Andrés, het strand van El Callao of Las Bajas nabij Los Cristianos en El Confital/Playa del Horno in Granadilla de Abona.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GROND TE KOOP

WEBCAM LAGO MARTIÁNEZ

spot_img