donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN OP TENERIFE 210
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN OP TENERIFE 210

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De termietenplaag in Tacoronte is verre van opgelost nadat inwoners klagen dat de verwoestende insecten na hun woonhuizen nu ook de boomgaarden vernietigen; nadat de overheid veertig dagen geleden maatregelen heeft getroffen om de Reticulitermes flavipes in het gebied te vernietigen hebben de insecten zich toch weten te handhaven in het ruime gebied.

** Het Havenbedrijf in Santa Cruz vraagt toestemming aan de Canarische regering om infrastructuurwerkzaamheden te mogen uitvoeren aan het strand van Valleseco omdat de havenactiviteiten stijgen en omdat er daardoor meer plaats moet gecreëerd worden; de werkzaamheden kosten 16,9 miljoen euro en zullen onder meer gedragen worden door de gemeente (6 miljoen), de eilandregering (5,3 miljoen), de Canarische regering (4 miljoen) en het Havenbedrijf (1,5 miljoen).

** Canarische onderzoekers van het Tropisch Instituut en wetenschappers van de universiteit van La Laguna (ULL) hebben samen een product ontwikkeld die de gevaarlijke Naegleria fowleri, een hersenetende amoebe vernietigt; deze micro-organismen zijn levensbedreigend voor mens en dier en kunnen via het zwemwater het hersenweefsel en zenuwstelsel van hun slachtoffers aantasten.

** Meer dan 50 groepen zullen deelnemen aan het internationaal Mueca Street Art Festival dat doorgaat van 9 tot 12 mei 2019 in Puerto de la Cruz; dit jaar zijn er artiesten uit Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje die optredens verzorgen, variërend van circusact tot theaterstuk op 15 verschillende locaties in de stad.

** De Canarische Eilanden zijn met hun 23,3 procent niet-gediplomeerden de regio binnen Spanje met de grootste achterstand op het gebied van universitaire studies; in totaal heeft één op drie (38,8%) het diploma van de studierichting dat ze begonnen zijn niet behaald en gaat één op vijf (23,3%) zonder diploma naar huis.

** De incidentie van influenza op de Canarische Eilanden zet zich voort met een lage intensiteit en daardoor is het aantal griepdoden op de Canarische Eilanden opgelopen tot 66; evenveel mannen en vrouwen zijn betrokken terwijl 66,7% van de overledenen ouder was dan 64 jaar, was 31,8% tussen 15 en 64 jaar oud en was 1,5% jonger dan 15 jaar.

** In 2018 zijn er 5,8 miljoen toeristen (+ 3,9%) naar Tenerife en de drie zustereilanden afgereisd en is het aantal overnachtingen gedaald met 0,1% tot bijna 42 miljoen eenheden; kwamen met meer: Fransen (+4,7%), Nederlanders (+2,4%), Belgen (+1,9%) en Ieren (+13,6%), terwijl Italianen (-2%), Scandinaven (-3,7%), Oostenrijkers (-2,4%), Zwitsers (-1,5%) en Russen (-6,7%) met minder kwamen.

** De Fiestas de Mayo in Santa Cruz starten met een ode aan de hoofdstad en daarin is de 500-jarige geschiedenis een belangrijk thema; er is bij het grote publiek veel geweten over de veroveringen uit de 18de en de 19de eeuw, minder uit de 17de eeuw en bijna niets over de 16de eeuw, en daar wil de organisatie verandering in brengen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP