zondag, juni 16, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN DEEL 181
spot_img

KORTE BERICHTEN DEEL 181

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De gemeenteraad van Santa Cruz heeft beslist om het, in de Calle Castillo gelegen, ‘Círculo de Bellas Artes’, dat cultuur promoot en reeds meer dan 100 jaar bestaat, voorlopig te sluiten; alle activiteiten worden per direct stopgezet omdat de eilandoverheid heeft vastgesteld dat er geen vergunning bestond voor de uitbating van deze cultuurtempel.

** Puerto de la Cruz ontvangt een bedrag van bijna € 900.000 om een betere en aangepaste dienstenkwaliteit voor de burgers en de toeristen te implementeren; dit wil zeggen dat hedendaagse innovatieve technologie zal ingepast worden in systemen waarbij iedereen geholpen kan worden, zoals een intelligent toeristisch bewegwijzeringssysteem daarvan een voorbeeld is.

** Een bende van 26 personen, bestaande uit Indiërs, Chinezen, Spanjaarden en Marokkanen, werd in Adeje aangehouden na een gecoördineerde actie tegen het verspreiden en verkopen van nepartikelen; 55 speurders hebben wekenlang gewerkt om de bendewerking in kaart te brengen en dat heeft geresulteerd in een inbeslagname van ruim 21.000 artikelen en de aanhouding van alle betrokkenen.

** De regering van de Canarische Eilanden en de Cabildo van Tenerife presenteerden de ‘Bono Residente Canario’; deze kaart biedt aan alle inwoners van de archipel een onbeperkt reizen met tram en bus voor 47 euro per persoon en per maand.

** Francisco Franco is niet langer de ‘adoptiezoon’ van San Juan de la Rambla, een titel die hem in 1936 werd toebedeeld; in deze gemeente wil het bestuur alle Franquistische namen die verwijzen naar straten, pleinen en parken van de gemeente vervangen door andere namen.

** De familie Zamorano, eigenaar van het hotel Bahia del Duque in Adeje, organiseerde een groot galadiner om haar 25ste verjaardag te vieren; peetvader Zamorano, die samen met zijn zussen Mariel en Carmen Dolores Zamorano eigenaar is, wees erop dat het succes wordt gekenmerkt door een ondernemende visie, nederigheid, vasthoudendheid en de liefde voor de familie en voor het bedrijf.

** Hoe leuk is het leven als je kunt zeggen dat je van Tenerife naar Noorwegen bent gefietst met een driewieler; Marta Quevedo heeft samen met haar partner Jose Miguel Navarro 5.000 kilometer afgelegd van de Canarische Eilanden naar Noorwegen en hebben genoten van de warmte en de gastvrijheid van de mensen die ze hebben ontmoet in Spanje, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Denemarken en Noorwegen.

** Het ministerie van de kustgebieden ‘Costas’ geeft de toestemming voor de renovatiewerken aan het recreatiegebied van het Lago Martiánez in Puerto de la Cruz; de infrastructuur en de technische installaties laten te wensen over en daarvoor moet de machinekamer worden geïnspecteerd en de hydraulische leidingen worden vervangen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VIJGEN OP HET MENU

REISKOFFER KLAAR?

spot_img