donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (99)
spot_img

KORTE BERICHTEN (99)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Door de slechte meteorologische omstandigheden van de voorbije maanden heeft zich een drama voorgedaan in de bananenteelt; Asprocan, het overkoepelend Canarisch orgaan waarin alle bananentelers zijn verenigd spreekt over een verlies van 6 miljoen bananen.

** Mist en lage wolken hebben roet gegooid in het verkeer op de TF-5; ter hoogte van La Matanza de Acentejo deden zich verschillende ongelukken voor met files tot 25 kilometer lang die meer dan 4 uur lang zijn blijven aanhouden.

** Santa Cruz doet het bijzonder goed als haven; van januari tot december 2016 werden er 12.519 boten aangemeerd als passagiers-, vracht- of vissersschip en daarmee klimt de haven in de ranglijst der Spaanse havensteden naar de absolute nummer een.

** President van de Canarische Eilanden, Fernando Clavijo was bijzonder opgetogen over de overeenkomst met Sacyr, de bouwonderneming die de kliniek op El Mojón moet realiseren; er werd een oplossing gevonden om de derde fase van dit haperend bouwproject te deblokkeren.

** Drie gemeenten op Tenerife worden met sancties bedacht omdat deze stortterreinen op hun grondgebied blijven gedogen; Arafo, Candelaria en Güímar mogen een boete verwachten van € 30.000 indien ze niet ingaan op het saneren en verwijderen van de stortplaatsen.

** Er is in januari 2017 een sterke stijging waargenomen bij lowcoastvluchten naar de Canarische Eilanden; 465.069 passagiers of 20,9% meer dan in januari 2016 namen een goedkope chartervlucht naar een van de zes internationale luchthavens op de eilanden.

** Het zuiden van Tenerife sluit het jaar 2016 met klinkende cijfers af; 4.314.505 toeristen zijn het voorbije jaar naar deze regio afgereisd, dit is meteen een groei van 6% in vergelijking met 2015 waarvoor het hoteltoerisme in grote mate verantwoordelijk voor is.

** Het gemeentebestuur van Guía de Isora overweegt de installatie van camera’s op de ‘miradores’ van haar gemeente om overvallen te vermijden; door het plaatsen ervan wil men een stijgend crimineel gedrag indijken en op deze manier het veiligheidsgevoel aan de vele toeristen terug bezorgen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

ZWEMBADGENOEGENS

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img