zondag, februari 25, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (98)
spot_img

KORTE BERICHTEN (98)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.
 

12-02-2017 – Actuele wisje-datjes…. (148) = Korte Berichten (98)
Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Twee ambtenaren van de Gerencia Municipal de Urbanismo, geëscorteerd door Unipol die in zes minibusjes waren meegereisd, hebben 5 van de 9 kiosken aan het strand Las Teresitas gesloten; de actie volgde op een rechterlijke uitspraak waaruit bleek dat overlast en administratieve wanorde doorslaggevend waren voor deze veroordeling.

** De beroepsbrandweer heeft gestaakt omdat er met het huidig personeelsbestand geen adequate hulpverlening kan geboden worden; met slechts 10 brandweerlieden in de kazerne kan de veiligheid van de burgers in het toeristische zuiden en op het grote carnavalsgebeuren in Santa Cruz niet meer gegarandeerd worden.

** De grote carnavalsbeurs die ieder jaar door gaat in Santa Cruz wordt tijdelijk opgeschort; weeralarmen voor hevige regenval en zware windstoten hebben de organisatoren de das omgedaan; de veiligheid op de talrijke kermisattracties kon niet meer geboden worden.

** Om het wereldrecord ‘zandkastelen bouwen’ te breken moesten er meer dan 2.500 kastelen gebouwd worden die meer dan 60 cm hoog zijn; met deze inzet hebben 400 werknemers van Tabaquero JTI het strand Las Vistas in Los Cristianos volledig omgewoeld om tot dit resultaat te komen.

** Het nieuwe havenproject in Güímar wordt door de eilandregering goed ontvangen; Carlos Alonso heeft zijn principiële goedkeuring gegeven over het 4 miljoen vierkante meter grote project waarbij ook de monding van de barranco wordt geïntegreerd.

** De bevolkingsdichtheid in het zuiden van het eiland is deze eeuw met 140.000 eenheden toegenomen en dat is zo veel als alle inwoners van La Laguna samen; Adeje alleen is in dezelfde periode driemaal zichzelf geworden en explodeert bijna onder deze aangroei.

** Als je straks naar Santa Cruz rijdt bestaat de mogelijkheid dat je niet sneller dan 30 km/h mag rijden; het gemeentebestuur onderzoekt namelijk de mogelijkheid en de haalbaarheid van deze snelheidsbeperking in de stad om de veiligheid van het aangroeiende fietsverkeer te kunnen garanderen.

** Het strand Playa la Cabeza in El Puertito (Güímar) is een tijdlang gesloten geweest vanwege van de aanwezigheid van kwallen; de gevaarlijke kwal met de naam  Portugese oorlogsschip (Physalia physalis) is er massaal aangespoeld en contact maken met deze kwalsoort kan hevige pijnen veroorzaken.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

VAN KUST TOT KUST

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

CANARISCHE WEETJES

GRATIS NAAR TENERIFE

spot_img