donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (97)
spot_img

KORTE BERICHTEN (97)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant zijn voor onze lezers.

** Na La Laguna gaan nu ook de brandweermannen en -vrouwen in Santa Cruz op stakingstournée; het feit dat de vrijwillige brandweerkorpsen opgewaardeerd worden door de regering zint hen niet omdat er op deze manier teveel middelen worden gebruikt en het beroepskader daardoor wordt benadeeld.

** De TF-66 van Valle San Lorenzo naar Guaza is en blijft een gevaarlijke weg voor de duizenden dagelijkse gebruikers; de talrijke verkeersplaten die een gedeformeerde weg aanduiden doen de gevaarlijkheidsgraad nog stijgen.

** Het werkloosheidscijfer in Santa Cruz is opnieuw flink gedaald in de maand december 2016 vergeleken met dezelfde maand in 2015; 3,1% minder werklozen, waarbij opvalt dat horecamedewerkers in de hoofdstad aan een opmars bezig zijn.

** Het oude boswachtershuisje in Santa Úrsula verandert in ‘Casa del Agricultur’; de 60-jarige duplexwoning aan de rand van het grote bos wordt ingeplant in een groter geheel dat de landbouw moet promoten.

** Meer dan 300 ton kledij werd gedeponeerd in de diverse textielcontainers van de hoofdstad; precies 343.505 kg aan kledij, handtassen en schoenen is 5% meer dan in 2016 en bracht de stadskas van de hoofdstad een bonus op van € 23.000.

** Nog nieuws uit Santa Cruz; alle taxibestuurders kregen uniforme kledij; geen uniform, maar nette, loszittende kledij die hen onmiddellijk moet associëren met het grote taxibedrijf waarvoor ze werken.

** Dit weekend is de Tenerfiaanse ‘superbowl’ Superliga Orange begonnen; geen voetbal- of basketactiviteit maar een onlinegebeuren waaraan 13 nationaliteiten uit 57 verschillende plaatsen deelnemen en het tegen elkaar opnemen in The League of Legends.

** De Playas de Troya die over de gemeenten Arona en Adeje verspreid liggen hebben onkies het nieuws gehaald; de overheid werd getipt over de aanwezigheid van drijvende menselijke uitwerpselen, zoals ook voorbij zomer toen het strand hierdoor gesloten werd voor het grote publiek.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HARPOENEREN OP ZEE

WEBCAM PUERTO COLÓN

spot_img