zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (96)
spot_img

KORTE BERICHTEN (96)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

* Het auditorium in Santa Cruz heeft een grondige opknapbeurt nodig; de € 3.000.000 kostende renovatie moet de tand des tijds en de aantasting van het zeezout op de buitengevel naar het verleden sturen en het gebouw, die € 72,3 miljoen heeft gekost, helemaal revitaliseren.

* El Kilo, de stoffenwinkels die iedereen onder ons wel kent, is op de carnavalkar gesprongen; voor een gemiddelde prijs van € 20 kan iedere carnavalesk zijn of haar stoffen gaan uitkiezen uit een stock van meer dan 10.000 meter om er de gewenste murgakledij van te maken.

* Het kan verkeren, zei Bredero, en dat is ook de onlineticketverkoop voor het optreden van Aerosmith overkomen; de server kon de grote toeloop niet aan en crashte, temeer omdat op dezelfde website ook de tickets werden verkocht voor diverse indoorcarnavalevenementen.

* Voor koekjes, zoetigheden en taarten moet je in Playa San Juan (Guía de Isora) zijn; patissier Alexis García en echtgenote Marlene Hernández hebben zonet de titel van Spanje’s ‘derde beste patisserie’ in ontvangst mogen nemen; leveringen aan gerenommeerde klanten zoals Las Aguas (Bahía del Duque), El Rincón de Juan Carlos (Santiago del Teide) en La Posada del Pez, vlakbij de cruiseterminal in Santa Cruz, zijn daarom niet vreemd.

* Het ‘Museo del Carnaval’ zal haar deuren openen op het einde van volgende maand; aan de Barranco de Santos in Santa Cruz zullen verschillende ruimtes ingericht en uitgerust worden om de complete carnavalgeschiedenis van Tenerife tentoon te stellen.

* De inwoners van El Socorro (Güímar) en vooral de imkers die hun bijenkorven hebben opgesteld in de buurt zijn niet te spreken over het lawaai die de legerhelikopters veroorzaken in de woonomgeving; de talrijke tactische oefeningen en de nachtvluchten die de helikopters uitvoeren verstoren het leefritme bij de bevolking aldaar.

* Op 30 januari gaat de brandweer van La Laguna in staking omdat zij met te weinig manschappen zijn; er is in deze regio slechts 1 pompier op 5.000 inwoners beschikbaar terwijl het nationaal gemiddelde 1 op 2.000 bedraagt.

* Innato is de naam van een nieuw restaurant in Atogo (Granadilla de Abona); niet zo vreemd, ware het niet dat je naakt aan tafel kunt bij kaarslicht en dat je je iPhone in de vestiaire moet achterlaten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GOEDKOPE VERZENDINGEN

TOERISTISCHE NIEUWKOMER

spot_img