vrijdag, juni 14, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (95)
spot_img

KORTE BERICHTEN (95)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant zijn voor onze lezers.

* Titsa, de nationale busmaatschappij heeft een nieuwe lijn in het leven geroepen waarbij voor het eerst op weekend- en feestdagen naar Punta de Teno kan gereisd worden; lijn 369 zal voor € 1 het traject van Buenavista del Norte naar het populaire Teno realiseren met een kleine lijnbus voor 26 personen.

* Het Centro Tecnológico de Candelaria gaat op 26 januari open na zes jaar opbouw; het centrum voor technologie en renovatie zal ook instaan voor de werkgelegenheid en zal nauw samenwerken het wetenschappelijk centrum voor technologie en met de universiteit van La Laguna.

* Het stadium waar de beste voetbalploeg van Tenerife speelt zal vermoedelijk van naam veranderen; het Estadio Heliodoro Rodríguez López staat met nog 102 andere locaties op een lijst met namen uit de Francotijd die moeten verdwijnen volgens een recent gestemde wet.

* De TF-21, de weg die langs Las Cañadas loopt, is ter hoogte van kilometer 40 volledig afgesloten voor alle verkeer; een gedeelte van de rotswand is daar losgekomen en op de baan terecht gekomen.

* Een andere weg, de populaire TF-445 die naar Punta de Teno loopt en die sinds kort weer geopend is, is enkel toegankelijk op zaterdagen en zon- en feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur; enkel bussen en voertuigen met een toelating mogen deze route oprijden, alsook fietsers, voertuigen die mindervalide mensen vervoeren en taxi’s.

* Asfalteringswerken op de TF-5 en de TF-1 zorgen voor extra druk verkeer op de snelwegen; voor het zuiden betekent dit mogelijks lange files en aanschuiven in Candelaria, Arafo en Torviscas.

* Er werd groen licht gegeven aan een Russische chocolade- en koekjesfabrikant om op de verste visserskade van de haven van Santa Cruz een fabriek te bouwen; op het 15.000 m² grote terrein komt een productiehal die aan 300 personen werk zal verschaffen.

* Het overkoepelend orgaan van de kleine zelfstandigen uit het zuiden heeft de voorzitter van de Canarische regering Fernando Clavijo gevraagd om de normen voor een uitbating te versoepelen; het gaat hier vooral over de openingsuren van bars en restaurants die livemuziek aanbieden en activiteiten die op de stoep doorgaan.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

VLIEGEN NAAR TENERIFE

HOPELOOS VERLIEFD

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TORENTJES OP HET STRAND

CANARISCHE VECHTSPORT

spot_img