zondag, juni 16, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (94)
spot_img

KORTE BERICHTEN (94)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

* De hevigste aardbeving sedert 2004 heeft op driekoningendag de Teide beroerd om 12:18:35 uur UTC; er werd een rommeling waargenomen met een kracht van 3.0 op de schaal van Richter, wat door vulkanologen niet gevaarlijk wordt genoemd als het om een eenmalig feit gaat.

* In 2016 hebben 13,5 miljoen passagiers de tram genomen in het noorden van het eiland; dit is 1,65% meer dan in 2015 en zo staat de teller in het tienjarig bestaan van de Tranvía de Tenerife op 126 miljoen tramreizigers

* In januari 2017 zullen 59.000 croisièretoeristen met 33 luxeschepen via de haven van Santa Cruz naar Tenerife afreizen; voor de provincie Santa Cruz de Tenerife ligt het totaal op 100.000 scheepstoeristen op 61 cruiseschepen.

* Meer dan 220.000 personen hebben deelgenomen aan de driekoningenactiviteiten in Santa Cruz; de baardige mannen zijn toegekomen op de Teide en hadden daarna veel bekijks in de stoet die door de straten van de hoofdstad voorbij trok.

* Als alles naar wens verloopt zullen de renovatiewerken in de omgeving van Playa Las Teresitas nog dit jaar aanvangen; in het speciaal urbanisatieplan is voorzien dat de omgeving van het strand één wordt met de omgeving, inclusief een spiksplinternieuw fietspad.

* De vijf gemeenten onder politieke vleugel van de Partido Popular dreigen uit de de ‘Consorio de Bomberos de Tenerife’ te stappen; het prijskaartje dat de regering aanrekent om een brandweerdienst op hun gemeenten te laten functioneren steeg verleden jaar van € 95.000 naar € 130.000 en dit is te duur voor gemeenten die slechts 10.000 inwoners tellen.

* Ashotel, het overkoepelend orgaan van de hotels eist dat de onbewoonde panden op de Paseo in Los Cristianos worden afgebroken; de zone Las Tarejales wordt gegijzeld door mensen die de leegstand gebruiken voor betreurenswaardige activiteiten.

* Het zuidwesten van Tenerife is nu beter bereikbaar vanaf Guia de Isora; 27.000 voertuigen per dag maken gebruik van de aansluiting ter hoogte van ‘Piedra Hincada’ om naar Adeje, Guía de Isora of Santiago del Teide te rijden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img