zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (93)
spot_img

KORTE BERICHTEN (93)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant zijn voor onze lezers.

* Vier dagen calima hebben de eilandbewoners min of meer gegijzeld in hun doen en laten; de meetstations hebben waarden opgemeten tot 50 µg/m³, dit is meteen ook de minimumdrempel voor de volksgezondheid die de overheid heeft vastgelegd.

* De laatste dagen van 2016 heeft de wind lelijk huisgehouden over bepaalde delen van het eiland; zo werd er stormschade vastgesteld op de westkust en in het noordoosten van het eiland waar vooral bomen en dakpannen op de loop gingen.

* Een volledig nieuwe weg naar Fonsalía is de allerlaatste realisatie die in het ontwikkelingsplan past en door de overheid werd voorzien; zo werden eind 2016 op de valreep Playa San Juan en Alcalá verbonden met de ringsnelweg, wat voor veel mensen een tijdswinst zal opleveren als ze naar het zuiden moeten.

* De hotels in de buurt van playa de Los Arajales (Los Cristianos) zijn ongerust over de leegstand van winkelpanden op de ‘paseo marítimo’; een dertigtal ‘krakers’ vervuilen de omgeving waar dagelijks honderden toeristen voorbij wandelen en beïnvloeden daarmee het verblijfstoerisme negatief.

* ‘Los Reyes Magos’ zijn in aantocht en zo ook het grootste kinderfeest; de drie koningen komen op verschillende manieren naar Tenerife, op de ene plaats komen ze aan op kamelen, op een andere met de helikopter en op nog een andere komen ze gewoon te voet.

* Het mag een wonder heten dat er niemand gewond is geraakt bij de crash van een sportvliegtuig op het strand van Las Teresitas; bij de noodlanding ging het in Nederland geïmmatriculeerde vliegtuigje over de kop waarbij de drie inzittenden van eenzelfde Belgische familie licht gekwetst geëvacueerd werden.

* De politiediensten vragen meer middelen en manschappen voor de bestrijding van het terrorisme in Santa Cruz de Tenerife; de budgettering werd verhoogd van € 31,6 miljoen in 2016 tot € 32,4 miljoen in 2017 en volgens de overheid moeten deze geldelijke middelen volstaan.

* Het nieuwe jaar is pas begonnen en daar komt het carnaval terug aangelopen op kousenvoeten; de inschrijving voor de koninginnenprijs werd opengesteld en op deze manier kunnen veel prinsessen zich inschrijven om mee te dingen naar de titel van koningin.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

VISSERSDORPJE OP TENERIFE

TENERIFE EN DE TOEKOMST

WEBCAM LA OROTAVA

spot_img