zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (92)
spot_img

KORTE BERICHTEN (92)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

* De toegangswegen naar Las Cañadas en het Parque del Teide zijn momenteel afgesloten voor alle verkeer; sneeuwval en ijzel maken het gevaarlijk om daarboven te vertoeven, ook de alarmfase geel voor zware windstoten heeft bijgedragen aan deze beslissing.

* Het onstabiele weer heeft ook gezorgd voor stormschade in de omgeving van La Orotava; er werden 63 interventies genoteerd door de hulpdiensten waaronder het merendeel van de uitrukken te maken had met omgewaaide bomen en overvloedige regenval.

* Tenerife heeft meer dan 5,1 miljoen toeristen ontvangen tot november, dit is een verhoging van 8,1% in vergelijking met dezelfde periode in 2015; het aantal zal nog verder aanzwellen als er rekening gehouden wordt met de maanden november en december waarvan overwinteraars en eindejaarstoeristen nog moeten bijgeteld worden.

* Het te winnen geld van de kerstloterij wordt belast met 20% voor de bedragen boven € 2.500; anders dan in de Lage Landen is er steeds één winnaar en dat is de belastingsdienst Hacienda die dit jaar op de Canarische Eilanden ruim € 10 miljoen heeft opgestreken.

* De Canarische banaantjes werden tot voor kort niet uitgevoerd buiten de Spaanse landsgrenzen; daar is nu verandering in gekomen omdat er een bestelling is geplaatst door het Zwitserse Coop Suisse waarvoor een gedeelte van de jaarlijkse opbrengst van 50.000 ton bananen wordt uitgevoerd.

* Op de dag voor kerstdag worden er 61.000 passagiers via de lucht vervoerd die vertrekken of aankomen op een Canarische luchthaven; merkwaardig is dat er op alle Spaanse luchthavens tussen 23 en 26 december 2,4 miljoen passagiers het luchtruim kiezen met 15.085 vluchten.

* Het rommelt reeds 20 jaar tussen de burgemeester van Icod de los Viños en de uitbater van de vlindertuin in dezelfde gemeente; het ‘Mariposario’ is opnieuw gesloten en de gemeentelijke overheid vraagt nu om aanpassingswerken uit te voeren die in overeenstemming zijn met het ‘Plan General de Ordenación’ of het Bijzonder Plan van Aanleg, pas daarna gaat de vlindertuin terug open.

*Twee nieuwe haveninfrastructuren staan bovenaan de agenda van de eilandregering; de haven van Puerto de la Cruz en de nog aan te leggen jachthaven van Fonsalía staan samen met nog 34 andere projecten op de planagenda van ‘Tenerife 2030’.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img