donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (91)
spot_img

KORTE BERICHTEN (91)

Een synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant zijn voor onze lezers.

* De verkeerslichtcamera die in Santa Cruz op het kruispunt van Carretera del Rosaria werd geplaatst als preventief middel om roodrijders af te schrikken heeft waarschijnlijk een averechts effect gecreëerd; maar liefst 1.501 voertuigen reden in de voorbije maand november door het rood en daarom mogen de bestuurders een boetebiljet ontvangen van € 200 en het afnemen van 4 punten op hun rijbewijs.

* Los Reyes Magos zullen dan toch op kamelen toekomen in de ‘cabalgata’ of Driekoningenstoet in Santa Cruz; dit druist in tegen een eerder genomen besluit dat er geen dieren mogen deelnemen aan de Driekoningenstoet om dierenleed te voorkomen.

* Een moeder en haar twaalfjarige zoon worden nu toch verplicht om het appartement die ze betrekken te verlaten in Altantic View op de Costa del Silencio; nochtans had ze deze gekocht in juni 2011  van de inmiddels overleden vorige Italiaanse eigenaar waarvan de familie de ‘compravente’ in twijfel trok en van de rechtbank nu ook gelijk krijgt.

* Het personeel die tewerkgesteld is op Lago Martiánez vraagt de burgemeester van Puerto de La Cruz om tussen te komen in het geschil met hun werkgever; de schulden van de concessionaris van het Lago Martiánez aan de gemeente bedreigen de uitbetaling van de lonen van de werknemers.

* De volgorde van de carnavalsgroepen die deelnemen in verschillende categorieën binnen het carnavalsgebeuren is gekend; meer dan 100 groeperingen dingen mee naar de felbegeerde trofeeën die aan de verschillende ‘murgas’ worden toegekend.

* Het gemeentebestuur van Arona heeft het bijzondere plan ‘Planes de Modernización y Mejora Turística’ goedgekeurd; daarin staat gedetailleerd vermeld welke plaatsen en locaties onder de noemer ‘modernisering en toeristische verbetering’ vallen die de gemeente moet meevoeren in de verdere ontwikkeling en renovering in de 21ste eeuw.

* Drie wandelpaden in het ‘Parque Nacional del Teide’ zullen aangepast worden voor personen met mobiele beperkingen; de ‘senderos’ Los Roques de García, Jardín Botánico del Portillo en Roque Caramujo; een betere begaanbaarheid is de teneur die alle aanpassingswerken inhoudt.

*De verbinding tussen de ringsnelweg en de nieuwe, nog te bouwen haven in Fonsalía, moet tegen de jaarwisseling open zijn; de nieuwe 6 kilometer lange weg moet zowel het noorden als het zuiden met de nieuwe plezierhaven verbinden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

MEER DAN 29.000 LEDEN

BESTE KLIMAAT TER WERELD

ONBEKEND TENERIFE

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

FACEBOOKTIPS

SPAANS LEREN

spot_img