dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (90)

KORTE BERICHTEN (90)

Een beknopte synthese uit de persberichten van vorige week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant zijn voor de lezer.

* Dieven hebben in het kerkje van Los Olivos in Adeje de gouden krans van het Mariabeeld gestolen; de gouden krans was niet zo waardevol omdat de metalen krans enkel belegd was met bladgoud, toch zijn de parochianen aangeslagen van deze misdaad.

* ‘Camellos Taxi’ zal ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten gratis rondrijden tussen de vijf commerciële zones in Los Realejos; een enig en uitzonderlijk initiatief dat start op 23 december 2016 en eindigt op 5 januari 2017 moet de inwoners overtuigen om hun persoonlijk voertuig thuis te laten en meer een taxi te nemen.

* Nu valt uiteindelijk toch het doek over de aanhoudende problematiek van de parkingproblemen in Candelaria; er komt een volledige renovatie van de ‘Plaza de la Patrona de Canarias’ zonder over te gaan tot de bouw van een ondergrondse parking.

* Het oponthoud bij het bouwen van het ‘Hospital del Sur’ heeft ervoor gezorgd dat de bevolking begint te morren; tien maanden lang is er bijna niets veranderd aan de nieuwe openbare verzorgingsinstelling die nog niet is afgewerkt volgens de bouwplannen en daarom gaat de publieke opinie in de aanval tegen de eilandregering.

* Tien jaar na datum zijn de plannen om een ouderentehuis te bouwen in San Miguel de Abona gedeblokkeerd; voor 25 personen die verzorging zullen toegediend krijgen tussen 09.00 en 16.00 is de subsidie van € 98.656 van de overheid uiterst welkom om de resterende werken uit te voeren.

* De grootste ontziltingssite van Tenerife werd enkele dagen geleden ingehuldigd op de industriezone van Granadilla de Abona; daar is de dure installatie ter waarde van € 20 miljoen in gebruik genomen en zullen 60.000 inwoners van Las Listadas, Abades, El Porís, San Isidro, El Médano, Amarilla Golf, San Blas, Los Abrigos, Granadilla, San Miguel y Arico en Arona momenteel 14.000 m³ ontzilt water toegediend krijgen vanuit deze centrale.

* 44 hotels investeren samen € 282 miljoen in kwaliteitswerken; op deze manier worden er 21.000 slaapplaatsen opgewaardeerd; tevens wordt er € 138 miljoen geïnvesteerd in 8 nieuwe hotels met gezamenlijk 3.121 5*kamers waaronder ook het fel omstreden hotel La Tejita in El Médano.

* In La Caleta werden 62 personen voorgeleid die aan het kamperen waren op de stranden Diego Hernández en Los Morteros; tevens werden er 82 illegaal opgetrokken woonconstructies aangetroffen die later zullen afgebroken worden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES