dinsdag, juni 6, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (89)

KORTE BERICHTEN (89)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de vorige week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant zijn voor de lezer.

* San Miguel is de eerste gemeente op het eiland waar er cardiobeveiliging is geïnstalleerd; over de hele gemeente werden 12 semi-automatische defibrillatoren opgehangen die elk een waarde vertegenwoordigen van € 1.400, een verantwoorde prijs voor een levensreddend apparaat.

* Sedert 2005 loopt er op Tenerife een recyclageprogramma om burgers en inwoners te sensibiliseren om afval te sorteren; om de aandacht nog op te vijzelen gaat het programma ‘Recíclope’ van start waarbij doelgerichte groepen kunnen deelnemen aan een informatieve cursus in het ‘Complejo Ambiental’ in Tajao.

* In Anaga zullen drones ingezet worden om wandelaars in nood te helpen bij de evacuatie; vanaf 2017 zullen er twee drones, elk met een waarde van € 10.000, beschikbaar zijn om hulpbehoevenden te lokaliseren, dit is goedkoper dan het inschakelen van een reddingshelikopter.

* De gemeente Santa Cruz is gestart met het gebruik van een nieuwe soort insecticide om rioolinsecten uit te roeien; het gaat hier om een product dat gewoon op het rioolwater blijft drijven en waarvan de geur alleen al dodelijk is voor het ongedierte.

* 1986 is het scharnierjaar geweest van het toerisme in het zuiden van Tenerife, met name in Arona en in Adeje; in het jaar dat Tsjernobyl ontplofte kwamen er 1.983.786 toeristen naar Tenerife, 832.887 daarvan trokken naar het noorden, 962.410 naar het zuiden en dat voor de eerste keer in de toeristische geschiedenis van Tenerife.

* De eilandregering en Onda Rossa S.L. hebben meegedeeld dat de werken aan het racecircuit in Atogo officieel zijn gestart; vooraleer er werkelijk zal gebouwd worden zitten nivelleringswerken en het verplanten van beschermde flora in deze allereerste fase.

* Het gemeentebestuur van Santiago del Teide heeft een plan klaar om haar kust op 17 plaatsen te optimaliseren; zo komt er op verschillende strandlocaties een betere infrastructuur, nieuwe straatverlichting, aangepaste parkeerplaatsen en een paar stedenbouwkundige ingrepen om de toegang naar de stranden te verbeteren.

* De gemeente Candelaria gaat de prijs van het leidingwater met 2% verhogen; de reden daarvan is dat een betere dienstverlening ook meer kost en daarop verliet de oppositie als protest onmiddellijk de vergadering.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

KIEZEN OF DELEN

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES