maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (88)
spot_img

KORTE BERICHTEN (88)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week en daardoor interessant en relevant zijn voor onze lezers.

* De herfst met al haar kwaaltjes en minnetjes is toch op het eiland aangekomen; in La Laguna werd de start van de achtste editie van ‘Una noche en Blanco’ een uur verlaat, daarna konden de bezoekers nog enkel genieten van intense regenbuien en een kille temperatuur.

* ‘Los castañeros’ is een onderdeel van Canarische traditie dat dreigt te verdwijnen; het poffen van kastanjes rond deze tijd van het jaar wordt enkel nog gedaan door oudere mensen die de cultuur rond het kastanjepoffen vooralsnog willen beschermen.

* Op 15 juni 1996 om 19.30 uur landde een Cubaans vliegtuig met aan boord ‘el comandante’; dit was de eerste en enige keer dat de onlangs overleden Cubaanse dictator Fidel Castro een bezoek bracht aan Tenerife.

* In Santa Cruz loopt onderzoek van de gemeentelijke overheid om de straatverlichting in sommige stadsdelen gedurende de nachtelijke uren aan te laten; dit is het antwoord op een onderzoek van geweld op vrouwen waarvan het resultaat alarmerend is, in 2015 zijn meer dan 1.800 vrouwen betrokken geweest bij geweld en agressie van mannen.

* De eindejaarsperiode is overal op Tenerife op gang geschoten met het ophangen van de feestbelichting; in de hoofdstad Santa Cruz werden er niet minder dan 1.400.000 ledlampjes in alle kleuren en vele vormen opgehangen om er de kerst- en nieuwjaarssfeer in de straten te brengen.

* Het gemeentebestuur van San Miguel de Abona heeft toelating gekregen van het ministerie dat de kustgebieden onder haar bevoegdheid heeft om het strand van San Salvador op te smukken; de gemeente heeft daar € 2 miljoen voor over om onder meer de aanleg van een wandeldijk te realiseren in de onmiddellijke omgeving van de haven Marina San Miguel.

* Het Iberohotel Anthelia is verkozen tot het beste hotel ‘all inclusive’ in Spanje; deze prijs wordt bepaald door internetgebruikers die ‘Travellers Choice’ en ‘Tripadvisor’ gebruiken om hun hotelervaringen in een recensie neer te schrijven.

* Bedrijven uit het zuiden van Tenerife verwerpen beslissingen van ‘Costas’ die kustgebieden in Tenerife strenger organiseert en controleert dan de kustgebieden in Gran Canaria; zaakvoerders en professionelen ondervinden commerciële schade door deze stiefmoederlijke behandeling en stellen dit gedrag aan de kaak.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERHUREN

TOERISTISCHE NIEUWKOMER

spot_img