zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (87)
spot_img

KORTE BERICHTEN (87)

* De organisator van de World Cheese Awards 2016 heeft 48 Canarische kazen tot laureaat uitgeroepen; een gouden medaille werd gegeven aan de geitenkaas ‘curado añejo con corteza de gofio de Flor’ uit Güímar, de ‘Queso viejo de mezcla de Montesdeoca’ kreeg een zilveren plaat en talrijke andere kazen werden geprezen en onderscheiden.

* Viervoeterhuisdieren in Santa Cruz zullen binnenkort officieel moeten geregistreerd worden; het gemeentebestuur werkt aan een regeling die voor het eind van het jaar in werking moet treden over het hoe en waarom honden en katten moeten worden gechipt.

* Onlangs werden een aantal cateringbedrijven geïnspecteerd door medewerkers van het voedselagentschap; de maaltijden die naar een aantal scholen werden gebracht werden gecontroleerd op verpakking, hygiënische vervoersomstandigheden en op de temperatuur van het voedsel.

* De weg naar de Tenovuurtoren gaat terug open rond de maandwisseling; de populaire en toeristische TF-445 werd eerder dit najaar afgesloten na een instorting van het wegdek.

* De eilandregering pompt € 10 miljoen in verschillende wegenwerken in het zuiden van het eiland; niet alleen de snelweg TF-1 wordt aangepakt, ook verschillende secundaire wegen die dagelijks door duizenden automobilisten worden gebruikt worden nu of straks gerenoveerd.

* De nieuwe bouwfase aan de kliniek ‘Hospital de Sur’ is reeds een aantal maanden geblokkeerd; vier operatiekamers, drie verloskamers en een volledig nieuw deel van de El Mojón liggen werkloos te wachten op een overeenkomst tussen de overheidsadministratie en de bouwheer.

* In de hoofdstad wordt nog altijd aandacht besteed aan fietsveiligheid door met een kinderfietscircuit de allerjongste weggebruikers aan te leren hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer; het circuit heeft in haar driejarig bestaan reeds 3.300 scholen ontvangen.

* Eigenaars van de luxevilla’s in het complex Abama hebben een klacht ingediend bij de gemeentes Adeje en Guía de Isora voor de ongemakken die ontstaan zijn door de nabijgelegen gemeentelijke schietstand van Adeje; lawaai en (lood)vervuiling zijn in hoofdzaak de klachten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

SNELWEG VERSUS TREIN

DOKTER OP TENERIFE

spot_img