zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (86)
spot_img

KORTE BERICHTEN (86)

* Tot op vandaag zijn er in El Sobradillo 150 mensen gestorven aan de gevolgen van kanker; volgens het platform Planmocan is de straling van drie antennes die moeten zorgen voor telecommunicatie en dataverbinding de oorzaak van het hoge aantal overlijdens.

* Marina del Sur, de haven van Las Galletas was het trefpunt voor iedere wijnliefhebber en proever van havengastronomie; met de actie ‘Vino a babor’ wil men het grote publiek kennis laten maken met de lokale wijnen uit het zuiden van Tenerife.

* “De Teide spreekt tegen ons en we begrijpen hem niet” zijn de wijze woorden van vulkanoloog Luca D’Auria die de talrijke aardschokken onder en rond de berg nog beter in kaart wil brengen; daarvoor zal er een nieuw seismisch netwerk aangelegd worden die de dagelijkse ondergrondse activiteit zal registreren om aldus de Teide ‘beter te begrijpen’.

* De horecaterrassen in Calle de La Noria in Santa Cruz hebben onverwacht bezoek gekregen van de gemeentelijke inspectiediensten; de diverse klachten en aantijgingen omvatten vooral het opstellen van terrasmeubilair buiten de uitbatingszone waardoor de openbare weg als terras wordt ingepalmd.

* De kwaliteit van het leidingwater in Adeje voldoet aan alle hygiënische eisen en is geschikt voor consumptie; dat heeft het Laboratorio Municipal de Adeje gepubliceerd na analyse van alle stalen die sedert 2015 werden afgenomen.

* De werkgelegenheid is er de voorbije maand oktober met 12% een flink stuk op vooruitgegaan; meer dan 14.000 banen, of 1.575 jobs meer dan dezelfde maand in 2015, werden er ingevuld die grotendeels door de start van het wintertoerisme werden gecreëerd.

* De Canarische Eilanden staan op een tweede onaantrekkelijke plaats op de lijst van de minste brutolonen in Spanje; € 1.574 is het gemiddelde brutoloon van de werknemers op de eilanden.

* De transportcapaciteit tussen het Verenigd Koninkrijk en Tenerife zal volgende zomer met bijna 20% groeien zodat het in 2016 verwachte cijfer van 2,1 miljoen Britten gevoelig zal overschreden worden; dat heeft Carlos Alonso, de voorzitter van de eilandregering, gezegd op de prestigieuze beurs ‘World Travel Market’ in Londen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img