donderdag, april 18, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (85)
spot_img

KORTE BERICHTEN (85)

* Eindelijk is het herasfalteren van bepaalde delen op de TF-1 tussen kilometer 43 (Abades) en kilometer 64 (Las Chafiras) begonnen; de werken worden ’s nachts uitgevoerd tussen 22.00 en 06.00 uur en zullen nog tot donderdag 10 november aanhouden op voorwaarde dat de meteorologische omstandigheden dit toelaten.

* De meteorologische omstandigheden op Tenerife zijn uiterst verschillend en hangen een beetje af van de locatie waar je je bevindt; zo werd het gehucht El Sorocco nabij Güímar getroffen door een ware zondvloed die de volledige buurt onder water heeft gezet en er aldus heeft voor gezorgd dat de hulpdiensten overuren moesten maken.

* Titsa, de nationale busmaatschappij zet opnieuw haar ticketverkoop voor de buslijnen naar de Teide online; vanaf het zuiden kun je met buslijn 342 uit Adeje, via de stopplaatsen Los Cristianos, Arona, La Escalona, Vilaflor, Parador de Turismo, Las Cañadas del Teide en El Portillo vanaf 09.30 uur naar boven.

* De verkeersveiligheid wordt nu ook in Tenerife gecontroleerd door camera’s; aan kruispunten die met verkeerslichten zijn uitgerust worden er systematisch camera’s geplaatst die inbreuken op de rode lichten zal vastleggen om aldus de overtreder makkelijker te kunnen identificeren en beboeten.

* Er werd een werkgroep opgericht die zal onderzoeken hoeveel bezoekers naar de top van de Teide mogen wandelen; in het drukke zomerseizoen werd het maximum van 150 toegelaten personen, die met een vergunning vanaf La Rambleta naar de absolute top mochten, opgetrokken tot 250 en dat aantal moet worden onderzocht.

* De eilandregering en de stad Buenavista zijn begonnen aan een informatieronde bij de bewoners van Punta de Teno; de TF-445 is het onderwerp van de bevraging en men wil van de lokale bevolking onder andere graag weten wat de toeristische instroom mag zijn om de locatie ‘Faro de Teno’ te bezoeken.

* Dat de haven van Santa Cruz goed gedijt als cruisehaven is algemeen geweten; ook dit weekend is het volle bak met de aankomst van zes luxeschepen met meer dan 10.000 passagiers en 3.600 bemanningsleden aan boord die allemaal even zullen aan land gaan.

* De toeristische industrie gaat er op vooruit; op de Canarische Eilanden werd gedurende het derde trimester 2016 een groei vastgesteld van 15,8% vergeleken met dezelfde periode in 2015; een totaal van 3.247.707 toeristen hebben in deze drie maanden een van de Canarische Eilanden bezocht.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

TIJD HEEFT VLEUGELS

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

DRAMA

NAZORG EN THUISVERPLEGING

spot_img