dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN 84

KORTE BERICHTEN 84

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant zijn.

* Een nieuwe ruimte in de kathedraal San Cristóbal de La Laguna wordt op 16 december plechtig geopend als tempel of schatkamer van juwelen; daar zullen de meest waardevolle stukken uit de 16de en 18de eeuw worden tentoongesteld die ooit op de Canarische Eilanden werden gebruikt.

* De vergunning ‘Obras menores’, nodig om in huis kleine werkjes uit te voeren, wordt in Santa Cruz afgeschaft; deze nodeloze administratieve verplichting werd door weinigen gevolgd, in tegenstelling tot de vergunning ‘Obras mayores’ die als bouwvergunning wordt aanzien.

* De lokale politie van Arafo organiseert dagelijkse wegcontroles om de diefstallen van kastanjes in te dijken; de land- en tuinbouwzones die instaan voor het cultiveren van kastanjes werden reeds meermaals het doelwit van dieven die de makkelijk te stelen buit al even gemakkelijk aan de man kunnen brengen.

* Vroeg op het jaar, op 26 oktober viel de eerste sneeuw op de Teide; de Atlantische depressie die zorgde dat de temperatuur gevoelig daalde heeft ervoor gezorgd dat de sneeuwgrens zakte tot 2.800 meter en aldus een witte hoed op de hoogste berg van Spanje heeft getoverd.

* Aena heeft twee locaties aangeduid waar geluidreducerende maatregelen moeten worden uitgevoerd rond de luchthaven Los Rodeos in het noorden van het eiland; het betreft hier twee woonzones die uit 22 en 21 woningen bestaan en waarvan de werken respectievelijk € 329.838 en € 341.112 zullen kosten.

* Een imker uit El Sorocco bij Güímar heeft klacht neergelegd tegen de militaire overheid; door nachtelijke oefeningen en de inzet van twee helikopters werden een aantal bijenkorven vernietigd en zijn er daardoor een aantal zwermen uit hun habitat verdwenen, wat een inkomstenverlies voor de imker inhoudt.

* Door het slechte weer en door de harde wind werd in Garachico de avenida Adolfo Suárez het toneel van een overlopende oceaan; golven die in open water tot vijf meter hoog werden, rolden aan land en zetten deze mooie kustweg onvoorwaardelijk volledig onder water.

* De lokale politie van Arona ontvangt vijf nieuwe patrouillewagens die deel uitmaken van een eerste lot van veertien voertuigen; het totale voertuigenpark vernieuwen zal 42 nieuwe dienstvoertuigen opleveren waaronder ook moto’s en elektrische fietsen en daarmee gaat een investering gepaard van meer dan een miljoen euro.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES