vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (83)

KORTE BERICHTEN (83)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant zijn voor onze lezers.

* Het eerste naaktrestaurant op Tenerife wordt op korte termijn een feit; op 21 januari 2017 opent in San Isídro een restaurant waar je gezellig (!) in je nakie kunt tafelen bij kaarslicht want er is geen kunstlicht voorzien.

* In Tacoronto is de toegang tot Mesa del Mar afgesloten voor alle verkeer omdat op 35 meter hoogte op de bergflank een rotsblok ligt van respectabele grootte die dreigt naar beneden te vallen; deze situatie moet eerst veilig gemaakt worden vooraleer het gemeentebestuur toelating zal geven om de weg te heropenen.

* De burgemeester van Santa Cruz is tevreden met de toeslagverhoging die zijn stad ontvangt omdat het de ‘hoofdstad’ is van Tenerife; 3,31% meer betekent nu een jaarlijkse subsidie van € 2.225.000 maar dat is € 339.000 minder dan wat het stadsbestuur van Las Palmas de Gran Canarias ontvangt.

* Het Ministerie van Openbare Werken zal de asfaltlagen op alle wegen inspecteren op kwaliteit; vooral de snelwegen tonen snel slijtage en oppervlakkige gebreken van de slijtlaag en dat wil de overheid in kaart brengen alvorens verdere beslissingen te nemen.

* De Policía Local van La Laguna zal straks haar nieuwe vestiaire kunnen opentrekken; 238 agenten van het korps krijgen nieuwe uniformen, werktenues en veiligheidskledij ter waarde van € 440.000, dit is zowat het hele kledijbudget van twee jaar.

* Een nieuwe gemeentelijke verordening in Los Realejos geeft de mogelijkheid om een boete om te wisselen voor een werkstraf; aldus zullen veroordeelde personen zich kunnen inzetten om maatschappelijke opdrachten uit te voeren zoals groenonderhoud of reinigingsopdrachten.

* Er wappert opnieuw een groene vlag op het strand van Las Teresitas in San Andrés; een sterke zeestroming uit noordoostelijke richting had eerder deze week gezorgd voor de aanvoer van kwallen en die hebben gezorgd voor een zwemverbod aan de strandzone.

* Santiago Puig, de bedenker, ontwerper en realisator van Playa de Las Americas waarschuwt de eilandregering om geen zelfmoord te plegen op de urbanisatie in het zuiden; nog meer toeristen droppen in deze zone zou een averechts effect kunnen geven op toeristische bijval omdat te veel vrije ruimtes nog steeds worden volgebouwd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

VERBODEN ACTIVITEITEN

GEVAARLIJKE VIS